LELKIZŐ

Ezt tekintette élete egyik legfontosabb feladatának Börcsök Enikő-videó

A csütörtök hajnalban elhunyt színésznő hosszú éveken át küzdött vesebetegségével és éppen ez jelölte ki számára élete egyik legfontosabb feladatát.
  • Szerző: Buster

Börcsök Enikővel nem bánt kegyesen a sors, hiszen már fiatalon kiderült, súlyos és gyógyíthatatlan vesebetegségben szenved. A színésznő először nyolc év gyógyszeres kezelés után kapott új szervet, de azt végül nem fogadta be a szervezete ezért újból a transzplantációs várólistára került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Végül három évvel később egy motorbalesetben elhunyt férfi veséjét kapta meg úgy, hogy saját két szerve is megmaradt. Az új vesét Lajosnak nevezte el és minden nap beszélt is hozzá.

Börcsök Enikő 15 éven át élt donorvesével és ez idő alatt nem feledkezett meg sorstársairól sem. Szívügyévé vált a donorra váró, vagy már transzplantáción átesett gyermekek segítése ezért önkénteskedett egy alapítványnál, akik minden éveb táborozni vitték ezeket a gyerekeket.

„Rengeteg hétköznapi hőst ismerek... egy olyan táborba járunk évek óta a párommal, ahol szervre váró, vagy már transzplantált gyerekek nyaralnak. Van ott húsz önkéntes, akik mind szervátültetettek és hihetetlen dolgokat tesznek a többiekért. Segítenek a gyerekeknek és segítenek a szülőknek azzal, hogy a példájukon keresztül adnak reményt”- mondta 2014-ben Börcsök Enikő egy interjúban.

A színésznő 53 éves volt...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?