HŰHA

Durva licitháború Andy Vajna örökségének árverésén

Eszméletlen sokan gyűltek össze a Nagyházy Galériában meghirdetett eseményre. Kiéhezett tömeg várta, hogy koppanjon az a bizonyos kalapács. Minden egyes tétel esetében iszonyatos nagyokat ugrottak a licitlépcsők, röpködtek a milliók!
  • Szerző:

A nagy tételszámú műkincsárverést jó előre beharangozták, így az értő – és persze pénzes – közönség készülhetett a nagy eseményre. A Vajna-kollekció minden egyes darabja az örökös Vajna Tímea jóváhagyásával és eszmei felügyelete alatt kerül kalapács alá azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a bevétel jelentős részét jótékonysági célokra fordítsa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A gyűjtemény több igazán figyelemreméltó gyöngyszemet tartalmaz. Ilyen például egy eredeti Munkácsy festmény, melynek kikiáltási ára 28 millió forint.

A néhai producer Bentley márkájú luxusautója 10 millióról indulva keresi új gazdáját.

Vajna rulettasztalát 1,2 millióért vitték el.

De hogy az árak felsrófolása nem mindennapi ütemben történik ezen az árverésen azt mindenképpen érzékelteti az asztalból és néhány székből álló, de már elkelt étkezőgarnitúra példája: ennek a tételnek a kikiáltási ára 200 ezer forint volt, végül 1,8 millióért vitte haza meg nem nevezett új tulajdonosa.

És ezeket olvastad már?