FÜLES

Házasság után sem maradhat az országban Demcsák Zsuzsa férje

Változott a jogszabály, így az esküvő után nehéz hetek várnak a szerelmesekre. Nem maradhatnak együtt...
  • Szerző: Buster

Demcsák Zsuzsának és az Ázsia Expressz 2 forgatása alatt megismert indiai férfinak már csak 27 napja van arra, hogy hivatalosan is kimondják a boldogító igent, hiszen Krishan turistavízuma október 22-én lejár, vagyis el kell hagynia Magyarországot. Ez akkor is így lesz, ha a fennmaradó időben valóban összeházasodnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatályos jogszabályok ugyanis januárban szigorodtak, így Krishannak férjként is vissza kell térnie Indiába, hogy az ottani magyar konzulátuson igényelje az úgynevezett családegyesítő vízumot. Lapunk megkeresett egy bevándorlási jogászt, aki megerősítette információinkat.

„Ha egy harmadik országból érkezett állampolgár házassági szándékkal érkezik Magyarországra és a kilencvennapos turistavízumának lejárta előtt megköti a frigyet a magyar állampolgárral, kezdetét veszi egy új kör. Ez a januárban szigorodott szabályozás értelmében annyit jelent, hogy vissza kell térnie a saját hazájába és a magyar konzulátuson be kell adnia egy új vízumkérelmet, melynek az átfutási ideje hetven nap. Ez idő alatt biztosan nem térhet vissza a házastársához. Az új vízum birtokában újra beléphet az ország területére, és ezután veheti át a családegyesítő vízumot, ami öt évre érvényes, de folyamatosan meghosszabbítható”

- mondta el kérdésünkre a szakember. Hogy mit mond minderre Demcsák Zsuzsa, az kiderül a napilap szerdai számából.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?