SZTÁRDZSÚSZ

Ha Berkié lett volna a Bentley, simán megúszta volna a büntetőfékezést

Berki Krisztián azt szeretné bizonyítani a rá váró másodfokú tárgyaláson, hogy nem szándékosan veszélyeztetett és okozott kárt azon a bizonyos napon, amikor összetűzésbe keveredett egy BKK busszal.
  • Szerző: Buster

Ha Berki Krisztián mostanában megjelenik a képernyőn, szinte biztos, hogy magyarázkodnia kell a büntetőfékezéses ügye miatt, ami kapcsán első fokon már el is ítélték. Az izomceleb 2 év letöltendő börtönbüntetést kapott négy évre felfüggesztve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berki Krisztián

Fotó: Ripost

Ugyanakkor az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, vagyis jobban szeretnék, ha Krisztián valóban bevonulna kicsit a rácsok mögé, hogy elmélázzon az életén. A híresség persze egészen másképp látja a dolgokat. Szerinte a bíróságnak enyhítenie kéne a büntetését, mivel a szándékos veszélyeztetés nem áll meg, ahogyan a nagy értékű károkozás is csak elméletben jogos felvetés. Berki erről a vasárnap este adásba kerülő Frizbi felvételén beszélt Hajdú Péternek a LifeTV stúdiójában.

Berki Krisztián

Fotó: Ripost

„A Bentley tartós bérletben volt nálam és tizenkét milliós kár keletkezett benne a baleset során. A Casco önrészt megtérítettem, az autót megjavították és később is azt használtuk. A vádiratban az szerepel, hogy szándékosan veszélyeztettem és szándékosan okoztam nagy értékű kárt. Az a baj, hogy a szándékosság mindkét esetben nagyon komoly vád, ha megállnak. A szándékos veszélyeztetés nem történt meg, hiszen az én fékezésem nem ütötte meg a vészfékezés mértékét, és a károkozás sem volt szándékos, hiszen az autó gyakorlatilag pár éven belül a tulajdonomba került volna. Szerintem ember nincs, aki kárt akarna okozni a saját kocsijában. Ha a Bentley az én vagy a feleségem nevén lett volna, szóba sem kerülne a károkozás, vagyis a büntetési tételből eleve leesne az egytől öt évig terjedő szabadságvesztés”- magyarázta Hajdú Péternek Berki, aki másodfokon éppen ezt szeretné majd bizonyítani.

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?