12 hónapja

Kiderült, meddig hallgat az igazságról a Vidám Színpadtól kirúgott Straub Dezső

Úgy tűnik, hogy a napokban sokak szerint méltatlan körülmények között elbocsájtott Straub Dezsőnek bőven van még mit mondania. A Vidám Színpad korábbi művészeti vezetője el is árulta, mikor teríti ki a lapjait.

Straub Dezső lehetőséget kapott az RTL Klub Fókusz című műsorától, hogy elmondja a saját, teljes igazságát a váratlan kirúgásával, vagy mondjuk úgy lecserélésével kapcsolatban, amiről ő egy közösségi oldalon tett közleményből értesült.

Straub Dezső
Fotó: Szabolcs László/Ripost

A Vidám Színpad volt művészeti vezetője megnézte az ominózus adást és rájött, hogy bár ő hosszan fejtegette, mi állt amögött, hogy a társulat vezetője, Götz Anna váratlanul eltávolította őt a teátrum vezetőségéből, de ezek a gondolatok végül nem kerültek adásba, mert a csatorna csupán annyit tartott fontosnak, hogy egy ponton „elpityeredett”.

„A tegnapi majd két órás Fókusz-felvételből kiragadott kétperces, a 'Straub pityereg' című döbbenet után sok vigasztaló üzenetet kaptam! De köszönöm, jól vagyok! Csak azt sajnálom, hogy annyi fontos, röhögéses és emberi információból mindössze ennyi érdekelte a csatornát!”

Starub Dezső posztjában megragadta a lehetőséget és leírt néhány, a felvételen elhangzott és általa fontosnak tartott gondolatot. Jelesül, hogy arra kéri mindazokat, akik eddig is szívesen jártak a Vidám Színpad előadásaira, hogy a jövőben se fordítsanak hátat a társulatnak.

Straub Dezső értetlenül áll a kirúgása előtt
Fotó: Szabolcs László/Ripost

„Kértem a kedves Vidám Színpad-rajongó barátaimat, hogy ne negligálják azt a kis szerethető színészcsapatot, kedves kollégáimat, akiknek holnap 19 órakor lesz premierje a Vidám Színpad zászlaja alatt ideiglenes helyen, az Óbudai Művelődési Központban. Kérlek Benneteket, hogy nyitott szívvel, előítélet nélkül adjátok meg az esélyt ezeknek a valóban remek színészeknek, hogy ezt a vélhetően zseniális (a címe ezt sugallja) darabot sikerre vigyék, egy valószínűleg kiváló (Csabát sajnos nem ismerem) rendező irányítása alatt! Nagyon köszönöm, ha ezt teszitek. Ne érezzék a kollégák, hogy ellenséggel állnak szemben. Szegényeknek (nekem is) amúgy is meg kell küzdeniük a Covid kegyetlen nézőszám-szelektáló hatásával!” – írta Straub, aki azt sem titkolta, hogy bőven akadna még mondanivalója a történtekkel kapcsolatban hamarosan eljön az ideje annak, hogy mindat nyilvánosságra hozza.

„Talán jobb is, hogy nem ment le adásban a mondandóm nagy része. Azzal mindenképpen meg kell várnom a gyászév leteltét, és a Karácsony békét hirdető melegségét sem szabadna megzavarni ilyen dolgokkal. Jövő év elejétől azonban nem kívánom tovább hordozni a belém fojtott igazság terhét! Élve eltemettetni nem hagyhatom magam!” – tett ígéretet a színházi szakember.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!