1 éve

Vitray Tamás a vakcinában látja a kiutat

A 88 éves Vitray Tamás már várja, hogy rá kerüljön a sor és felvehesse a koronavírus elleni vakcinát. Nem töprengett, amikor megnyílt a regisztráció lehetősége.

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen, csupán a saját álláspontját mondja el: ez a legmegbízhatóbb útja, hogy mielőbb helyreálljon a vírus előtti életformánk. A Kossuth-díjas újságíró-riporter már túl is van a regisztráción, így reményei szerint hamarosan sorra kerül. Bár nem küzd krónikus betegséggel, életkora miatt a veszélyeztetettek közé tartozik.

Véleménye szerint, valamennyi forgalomba került vakcinát nemzetközileg ismert, tudományosan képzett szakemberek vizsgáltak meg és hagytak jóvá. Nem látja okát, hogy most náluk okosabb akarjon lenni…

Fotó: MTI

„Vártam a bejelentésre, nincs bennem sem kétely, sem bizalmatlanság e tekintetben. Ahogy megvolt a koronavírus ellen hatásos vakcina és amint lehetett, regisztráltam is. Arra jutottam, hogy teljesen biztonságosak azok a szérumok, amiket nemzetközi szakember kutatók engedélyeztek, így egy pillanatnyi bizalmatlanság sincs bennem. Ártani bizonyosan nem fognak” – kezdte a Ripost-nak Vitray Tamás, aki nem csak a koronavírussal kapcsolatosan oltáspárti.

„Tulajdonképpen miért is ne adatnám be magamnak a védőoltásokat? Mégis, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Hogy nem hatásos, de meggyőződésem, hogy ártani nem fog egyik sem. Én minden évben beadatom az influenza elleni vakcinát is és jók a tapasztalataim. Mindazonáltal, viselem majd tovább a maszkot, de nem kell majd karanténban kuksolnom” – jelentette ki a televíziós szakember, aki bár nap mint nap találkozik a vírusszkeptikusok által terjesztett rémhírekkel, a helyén kezeli őket.

„Akkor tesszük a legjobbat önmagunkkal, ha rábízzuk magunkat a tudásra. Ilyenkor mindig megjelennek a „butaság jólértesültjei” és élvezik a zavart, amelyet keltenek. Az álhírek kárt okoznak, mindenkinek meg kell érteni, hogy ezeket a szérumokat értük és nem ellenük kísérletezték ki az arra legalkalmasabbak” – mondja Vitray

Xantus Barbara: Miért ne oltatnám be magam? A népszerű színésznő élete is alaposan felborult tavaly március, vagyis a koronavírus világjárvány kitörése óta. Az előadásai rendre elmaradtak, így ő most egy budapesti bevásárlóközpontban árul maszkokat, hogy valamelyest pótolja az anyagi kiesést. Természetesen már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hiszen szeretné, ha az élet mielőbb visszatérhetne a normális kerékvágásba. „Miért ne oltatnám be magam? Miért ne tenném meg, hiszen mindannyian és mielőbb szeretnénk túl lenni ezen az egészen. Ennek pedig ez a módja...”- mondta a Borsnak Xantus Barbara.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyarul bírálta Soros Györgyöt a Fox News sztárműsorvezetője - videó

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

metropol.hu

Pokoli hőség jön, de van egy rosszabb hírünk is

ripost.hu

Így főzd a szilvalekvárt, ha nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni

vg.hu

Egyetlen HIMARS rakétakilövőt sem veszitett el Ukrajna

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Eredményhirdetés: íme a Mindmegette nagy nyári receptversenyének nyertesei

ripost.hu

Ez is eljött! Varga Irén végleg feladta a küzdelmet

ripost.hu

Kitálalt Berki Krisztián pszichológusa: kemény titokra derült fény

ripost.hu

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

ripost.hu

Már Azahriah klipjében is szerepel a megcsalt barátnője

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

SZTÁR

Majka és Rúzsa Magdi: Sűrű hétvégét ígér a Plázs

SZTÁR

Tóth Gabi nagyon odatette magát a különleges templomban – Videó

SZTÁR

+18-as lesifotó: bugyi sem volt a celeben, barátja a lábai között matatott

SZTÁR

Tragikus hír jött: Meghalt a Kossuth-díjas magyar művész