Létrehozva: 2021.01.09.

Vitray Tamás a vakcinában látja a kiutat

A 88 éves Vitray Tamás már várja, hogy rá kerüljön a sor és felvehesse a koronavírus elleni vakcinát. Nem töprengett, amikor megnyílt a regisztráció lehetősége.

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen, csupán a saját álláspontját mondja el: ez a legmegbízhatóbb útja, hogy mielőbb helyreálljon a vírus előtti életformánk. A Kossuth-díjas újságíró-riporter már túl is van a regisztráción, így reményei szerint hamarosan sorra kerül. Bár nem küzd krónikus betegséggel, életkora miatt a veszélyeztetettek közé tartozik.

Véleménye szerint, valamennyi forgalomba került vakcinát nemzetközileg ismert, tudományosan képzett szakemberek vizsgáltak meg és hagytak jóvá. Nem látja okát, hogy most náluk okosabb akarjon lenni…

Fotó: MTI

„Vártam a bejelentésre, nincs bennem sem kétely, sem bizalmatlanság e tekintetben. Ahogy megvolt a koronavírus ellen hatásos vakcina és amint lehetett, regisztráltam is. Arra jutottam, hogy teljesen biztonságosak azok a szérumok, amiket nemzetközi szakember kutatók engedélyeztek, így egy pillanatnyi bizalmatlanság sincs bennem. Ártani bizonyosan nem fognak” – kezdte a Ripost-nak Vitray Tamás, aki nem csak a koronavírussal kapcsolatosan oltáspárti.

„Tulajdonképpen miért is ne adatnám be magamnak a védőoltásokat? Mégis, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Hogy nem hatásos, de meggyőződésem, hogy ártani nem fog egyik sem. Én minden évben beadatom az influenza elleni vakcinát is és jók a tapasztalataim. Mindazonáltal, viselem majd tovább a maszkot, de nem kell majd karanténban kuksolnom” – jelentette ki a televíziós szakember, aki bár nap mint nap találkozik a vírusszkeptikusok által terjesztett rémhírekkel, a helyén kezeli őket.

„Akkor tesszük a legjobbat önmagunkkal, ha rábízzuk magunkat a tudásra. Ilyenkor mindig megjelennek a „butaság jólértesültjei” és élvezik a zavart, amelyet keltenek. Az álhírek kárt okoznak, mindenkinek meg kell érteni, hogy ezeket a szérumokat értük és nem ellenük kísérletezték ki az arra legalkalmasabbak” – mondja Vitray

Xantus Barbara: Miért ne oltatnám be magam? A népszerű színésznő élete is alaposan felborult tavaly március, vagyis a koronavírus világjárvány kitörése óta. Az előadásai rendre elmaradtak, így ő most egy budapesti bevásárlóközpontban árul maszkokat, hogy valamelyest pótolja az anyagi kiesést. Természetesen már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hiszen szeretné, ha az élet mielőbb visszatérhetne a normális kerékvágásba. „Miért ne oltatnám be magam? Miért ne tenném meg, hiszen mindannyian és mielőbb szeretnénk túl lenni ezen az egészen. Ennek pedig ez a módja...”- mondta a Borsnak Xantus Barbara.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

vg.hu

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

mandiner.hu

Kevesellte a magyar pénzt, most román állampolgárságot kapott a magyar sportoló

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

travelo.hu

Magyar gin nyert aranyérmet neves nemzetközi versenyen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője