2 éve

Vitray Tamás a vakcinában látja a kiutat

A 88 éves Vitray Tamás már várja, hogy rá kerüljön a sor és felvehesse a koronavírus elleni vakcinát. Nem töprengett, amikor megnyílt a regisztráció lehetősége.

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen, csupán a saját álláspontját mondja el: ez a legmegbízhatóbb útja, hogy mielőbb helyreálljon a vírus előtti életformánk. A Kossuth-díjas újságíró-riporter már túl is van a regisztráción, így reményei szerint hamarosan sorra kerül. Bár nem küzd krónikus betegséggel, életkora miatt a veszélyeztetettek közé tartozik.

Véleménye szerint, valamennyi forgalomba került vakcinát nemzetközileg ismert, tudományosan képzett szakemberek vizsgáltak meg és hagytak jóvá. Nem látja okát, hogy most náluk okosabb akarjon lenni…

Fotó: MTI

„Vártam a bejelentésre, nincs bennem sem kétely, sem bizalmatlanság e tekintetben. Ahogy megvolt a koronavírus ellen hatásos vakcina és amint lehetett, regisztráltam is. Arra jutottam, hogy teljesen biztonságosak azok a szérumok, amiket nemzetközi szakember kutatók engedélyeztek, így egy pillanatnyi bizalmatlanság sincs bennem. Ártani bizonyosan nem fognak” – kezdte a Ripost-nak Vitray Tamás, aki nem csak a koronavírussal kapcsolatosan oltáspárti.

„Tulajdonképpen miért is ne adatnám be magamnak a védőoltásokat? Mégis, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Hogy nem hatásos, de meggyőződésem, hogy ártani nem fog egyik sem. Én minden évben beadatom az influenza elleni vakcinát is és jók a tapasztalataim. Mindazonáltal, viselem majd tovább a maszkot, de nem kell majd karanténban kuksolnom” – jelentette ki a televíziós szakember, aki bár nap mint nap találkozik a vírusszkeptikusok által terjesztett rémhírekkel, a helyén kezeli őket.

„Akkor tesszük a legjobbat önmagunkkal, ha rábízzuk magunkat a tudásra. Ilyenkor mindig megjelennek a „butaság jólértesültjei” és élvezik a zavart, amelyet keltenek. Az álhírek kárt okoznak, mindenkinek meg kell érteni, hogy ezeket a szérumokat értük és nem ellenük kísérletezték ki az arra legalkalmasabbak” – mondja Vitray

Xantus Barbara: Miért ne oltatnám be magam? A népszerű színésznő élete is alaposan felborult tavaly március, vagyis a koronavírus világjárvány kitörése óta. Az előadásai rendre elmaradtak, így ő most egy budapesti bevásárlóközpontban árul maszkokat, hogy valamelyest pótolja az anyagi kiesést. Természetesen már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hiszen szeretné, ha az élet mielőbb visszatérhetne a normális kerékvágásba. „Miért ne oltatnám be magam? Miért ne tenném meg, hiszen mindannyian és mielőbb szeretnénk túl lenni ezen az egészen. Ennek pedig ez a módja...”- mondta a Borsnak Xantus Barbara.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már fél éve is sok vita volt Tóth Andi és Marics Peti között

origo.hu

Bódi Sylvi a parton fekve mutogatja a fenekét - kép

borsonline.hu

Megrendülve jelentette be a magyar színház, elhunyt a kiváló énekesnő

magyarnemzet.hu

Hihetetlen, mivel oldanák meg a kínaiak a népességfogyást, ilyen még a világon sehol nem volt

ripost.hu

Az orvosok csak legyintettek az aggódó édesanyára: 15 hónapos kislánya pár óra múlva meghalt

magyarnemzet.hu

Nevetséges potyagóllal indult a Tuchel-korszak a Bayern Münchennél

origo.hu

Kísérteties a hasonlóság Tóth Andi mostani és korábbi szakítása között

mindmegette.hu

7+1 mennyei répatorta, amiből egy szelet sohasem elég!

ripost.hu

Így metszd meg most a levendulát, hogy nyáron gyönyörű legyen

ripost.hu

Barbie babává műttette magát: fel sem ismerni a plasztika előtti képein

ripost.hu

"Meghan Markle elborzadva jött rá, hogy Harry csak milliókat ér, nem milliárdokat"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Ritkán mutatja meg jóképű szerelmét Sydney van den Bosch, de most kivételt tett

SZTÁR

Kitálalt a szomszéd: Becsajozott a házi őrizetben Fekete Dávid?

SZTÁR

Tündéri fotón mutatta meg kisfiát Szabó Zsófi

SZTÁR

Valóságos orvosi csoda, hogy gyermeket vár a TV2 sztárja: „ Csodák márpedig vannak"

SZTÁR

Istenes Bence elmondta az igazságot Marics Petiről

SZTÁR

Keményen bánik énekesnő kollégáival Tóth Andi - videó

SZTÁR

Vajna Tímea meglepte a születésnapját ünneplő Király Lindát

SZTÁR

Tóth Andi harci kutyát kapott ajándékba – Videó