Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.12.16.

Óriási megtiszteltetés érte a magyar színészt

Scherer Péternek különleges kötődése van Karinthy Frigyeshez, így sokat jelent neki, hogy megkaphatta az íróról elnevezett emlékgyűrűt a közmédia online díjátadó ünnepségén.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat rendhagyó módon, online ünnepi műsorban adta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A díjátadót Szadai Károly, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja nyitotta meg rövid köszöntő beszédével.

Fotó: MTVA

A Duna-díjat a Kormorán zenekar kapta, a tagokat Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes méltatta a műsorban. Az együttes majd’ 45 éves fennállása alatt nagyban hozzájárult a magyar zenei kultúra sokszínűségéhez azáltal, hogy a népzenei elemeket ötvözik a nemzetközi rockzene stílusjegyeivel. Emellett sokat tesznek a nemzeti összetartozásért, hiszen dalaik határon átívelők, generációkat kötnek össze, hidat képeznek múlt és jelen közt – ez a közmédiának is a küldetése. A díjat ennek a kivételes közösségteremtő tevékenységnek az elismerésére hozták létre 1992-ben. A kitüntetést először Csoóri Sándor író, költő, a Duna Televízió egyik alapítója vehette át. Őt követte Sára Sándor, a Duna Televízió első elnöke.

A kettőjük nevével fémjelzett díjat, a Sára-Csoóri Életműdíjat posztomusz ítélte oda a kuratórium Chrudinák Alajosnak, a Magyar Televízió (MTV) legendás közel-keleti tudósítójának, a Magyar Televízió külpolitikai műsorainak egykori vezetőjének, főszerkesztőjének. Az adásban Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója emlékezett meg a televíziós szakemberről. Sára Sándor tavalyi halálát követően, munkássága előtt tisztelegve. az egykori Csoóri Sándor-díjat Sára-Csoóri Életműdíjként veheti át az arra érdemesnek ítélt ikonikus műsorvezető, aki példaképként állhat a szakma tagjai előtt.

A sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat – amely a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének állít emléket – Vass István Zoltán MOB-médiadíjas sportriporter vehette át.

Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Grétsy László, a nyelvművelés kiemelkedő alakja, az Álljunk meg egy szóra! egykori műsorvezetője kapta. A rendhagyó díjátadón Dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára méltatta a legendás televíziós személyiséget. A díjjal a Széchenyi-díjas történésznek, a Duna Televízió alapító kurátorának emléke előtt tisztelegnek.

Wacha Imre-díjban részesült Ulbrichné Vadász Ágnes, a Magyar Rádió volt bemondója, a Montágh Testület elnöke. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

A Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös tiszteletbeli főzeneigazgatója. A díjat a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának, a Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerzőnek, karmesternek, zongoraművésznek emlékére alapították.

Az Egyesy Géza-díjjal a magyar nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének, és parlamenti tudósítójának állítottak emléket. A kitüntetettek Sárközy Júlia, az MTVA római tudósítója és M. Bíró Liza, az MTVA észak-magyarországi tudósítója.

Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki Győri Béla újságírót, a Krónika volt rovatvezetőjét, a Vasárnapi újság egykori főszerkesztőjét. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg az alapító.


MTI/Cseke Csilla

A Karinthy-gyűrűt Scherer Péter Jászai Mari-díjas színésznek ítélték oda a pályatársak. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Scherer Péter számára sorsszerű, hogy mostantól birtokolja a Karinthy-gyűrűt.

„Ez a gyűrű különösen becses nekem, hiszen belsőséges a viszonyunk a névadóval, annak dacára, hogy erről ő nem tud. Ahhoz is köze van, hogy a színészi pályára léptem. Ugyanis annak idején, ötödikes koromban egy Karinthy-novellával indultam el a Ki, mit tud?-on, amit meg is nyertem. Valahol ott érett meg bennem, hogy nekem az az utam, hogy a színpadon álljak és nevettessek” – mondta lapunknak a színész.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

vg.hu

Küszöbön egy új háború: felrobbantottak egy orosz helikoptert Moldova szakadár területén

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai

SZTÁR

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt

SZTÁR

Tiszta apja! Kiss Endi le sem tagadhatná 4 hónapos kislányát – Fotó

SZTÁR

Észveszejtően kerek popsit villantott a Dancing with the Stars táncosnője