Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
2 éve

A dráma folytatódik: 2 milliós csekket kapott Szilágyi özvegye

Szilágyi István özvegyét sorra találják meg az évek alatt felhalmozott adósságok követelői. Hihetetlen összegű csekket kapott!

A Szilágyi család már a tragédia előtt sem volt könnyű helyzetben, de a színész meggyilkolása óta Joli néni feje fölött összecsaptak a hullámok. A közműcégek és a különböző behajtók és végrehajtók mintha vérszemet kaptak volna. Joli néni láthatóan nincs is tisztában azzal, hogy gyakorlatilag mindenkinek tartozik, akinek csak lehet. Legutóbb a Ripost számolt be elsőként arról, hogy egy 430 ezer forintos közüzemi számlatartozásról kapott értesítést, amivel egyidejűleg érkezett egy 60 ezres NAV-elmaradás is. Az idős asszony már akkor sokkot kapott az óriási összeget látva, de most még nagyobb bajba került.

Egy közel félmillió forintos számlatartozás mellett újabb pénzköveteléssel kell
szembenéznie Szilágyi István özvegyének.

A korábbi tartozás rendezésében a segítők akcióba lendültek és egy Facebook-csoport tagjai összegyűjtöttek közel 180 ezer forintot az özvegynek, illetve jelentkezett egy család, aki elutalta az adóhatóságnak a követelt összeget. A dolgok ennek ellenére sem fordultak jobbra, hiszen az özvegy segítője, Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a napokban egy több mint 2 millió forintról kiállított számlalevelet vett ki a postaládából.

Fotó: Ripost

Ez az összeg gyakorlatilag kifizethetetlen Joli néni számára, hiszen a nyugdíjának felét már így is elviszik a házra felvett 30 milliós hiteltartozás törlesztésére. A horribilis összegű számla részletezőjéből kiderült: a vízművek, a csatornázási művek és az egyik behajtócégnek is több százezer forintot követel az özvegyen, melyek összege meghaladja a 2 millió forintot. A levél tanúsága szerint 2016 óta egyetlen, az özvegy nevén lévő közműszolgáltatás után sem fizettek egy fillért sem. Ráadásul az előzetesben lévő fia, Péter nevére is folyamatosan érkeznek a fizetnivalók. Úgy tudni, a férfi több cégnek is megengedte, hogy székhelyként használják az ingatlant, ami még több bonyodalmat okoz az egyébként is nehéz helyzetben.

Fotó: Markovics Gábor

„Fogalmam sincs, mi történik itt… Dezső csak bontja és bontja a folyamatosan érkező számlaleveleket. Én azt gondoltam, hogy a fiam, Péter mindent kézben tartott, de ezek szerint tévedtem. Elképzelni sem tudom, mihez kezdjek ezekkel a csekkekkel!”

– mondta lapunknak elkeseredetten Szilágyi István özvegye.

A szeretetszolgálat munkatársa arról beszélt a Ripost-nak, hogy mindent megpróbál megtenni, hogy rendbe tegye az özvegy anyagi helyzetét, de kilátástalannak látja a helyzetet.

„Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról napra elkeserítőbb a helyzet… Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal, a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak”

– tárta szét a karját Baricz Dezső.

Magánhitelezők is sorban állnak Szilágyi István özvegye szó szerint ki sem lát az adóssághegy mögül, amibe javarészt éppen fia keverte bele. Nem elég, hogy Péter irgalmatlan összegű hitellel terhelte édesanyja házát és nem fizette a közüzemi számlákat sem, folyamatosan hiteleket vett fel magánszemélyektől is. Ezek a hitelezők pedig most Jolika néni nyakára járnak, és tőle követelik a pénzüket. Mint arról a Ripost elsőként számolt be, a minap egy férfi próbált betörni a házába, őrjöngött és rángatta a kaput. Rendőrt kellett hívni.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így küzdött haláláig Suhajda Szilárd szervezete a Mount Everesten az orvos szerint - videó

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

borsonline.hu

Fájni kezdtek a lábai, már járni sem tud a 14 éves élsportoló, Bogi

mandiner.hu

Háború a teniszsalakon is: inkább kifütyülték az ukrán sportolót, mert nem fogott kezet fehérorosz ellenfelével sem (VIDEÓ)

ripost.hu

Az anya sikolya törte meg a kórházi folyosó csendjét: fia a szeme láttára halt meg

magyarnemzet.hu

Suhajda Szilárd felszerelését megtalálták, a holttestét nem – megszólalt a serpa

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

travelo.hu

Kirándulástipp: Lenyűgöző tájra láthatunk rá a Keleti-Mecsek egyik szeméből

ripost.hu

Heti top: Kiakadtak a szülők Marics Petire, durva dolog történt L.L. Juniorral a bíróságon

ripost.hu

Kinyitott a Balaton, kezdődik a szezon: ne lepődj meg, ha ilyen árakat látsz - videó

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

ripost.hu

Szörnyű fájdalmak gyötrik, 14 évesen már járni sem tud az élsportoló Bogi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

A Bors úgy értesült: Jelentősen javult Gálvölgyi János állapota

SZTÁR

Csepregi Éva fia szoknyában locsol húsvétkor

SZTÁR

Oszter özvegye család nélkül húsvétozik, de nem marad egyedül

HŰHA

Döbbenet: ez történt Dolly mentett kutyáival

SZTÁR

Megszakad a szív! Sorra búcsúznak a hírességek Tina Turnertől - Fotó!

SZTÁR

„Ilyen stílussal menjen a cirkuszba énekelni”: kegyetlenül kiosztották Peter Srámeket

SZTÁR

Az anyaság első évéről beszélt a gyermekét egyedül nevelő szépségkirálynő

SZTÁR

Mindenkit lesokkolt Opitz Barbi friss fotója, több vitát is indított