2 éve

A dráma folytatódik: 2 milliós csekket kapott Szilágyi özvegye

Szilágyi István özvegyét sorra találják meg az évek alatt felhalmozott adósságok követelői. Hihetetlen összegű csekket kapott!

A Szilágyi család már a tragédia előtt sem volt könnyű helyzetben, de a színész meggyilkolása óta Joli néni feje fölött összecsaptak a hullámok. A közműcégek és a különböző behajtók és végrehajtók mintha vérszemet kaptak volna. Joli néni láthatóan nincs is tisztában azzal, hogy gyakorlatilag mindenkinek tartozik, akinek csak lehet. Legutóbb a Ripost számolt be elsőként arról, hogy egy 430 ezer forintos közüzemi számlatartozásról kapott értesítést, amivel egyidejűleg érkezett egy 60 ezres NAV-elmaradás is. Az idős asszony már akkor sokkot kapott az óriási összeget látva, de most még nagyobb bajba került.

Egy közel félmillió forintos számlatartozás mellett újabb pénzköveteléssel kell
szembenéznie Szilágyi István özvegyének.

A korábbi tartozás rendezésében a segítők akcióba lendültek és egy Facebook-csoport tagjai összegyűjtöttek közel 180 ezer forintot az özvegynek, illetve jelentkezett egy család, aki elutalta az adóhatóságnak a követelt összeget. A dolgok ennek ellenére sem fordultak jobbra, hiszen az özvegy segítője, Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a napokban egy több mint 2 millió forintról kiállított számlalevelet vett ki a postaládából.

Fotó: Ripost

Ez az összeg gyakorlatilag kifizethetetlen Joli néni számára, hiszen a nyugdíjának felét már így is elviszik a házra felvett 30 milliós hiteltartozás törlesztésére. A horribilis összegű számla részletezőjéből kiderült: a vízművek, a csatornázási művek és az egyik behajtócégnek is több százezer forintot követel az özvegyen, melyek összege meghaladja a 2 millió forintot. A levél tanúsága szerint 2016 óta egyetlen, az özvegy nevén lévő közműszolgáltatás után sem fizettek egy fillért sem. Ráadásul az előzetesben lévő fia, Péter nevére is folyamatosan érkeznek a fizetnivalók. Úgy tudni, a férfi több cégnek is megengedte, hogy székhelyként használják az ingatlant, ami még több bonyodalmat okoz az egyébként is nehéz helyzetben.

Fotó: Markovics Gábor

„Fogalmam sincs, mi történik itt… Dezső csak bontja és bontja a folyamatosan érkező számlaleveleket. Én azt gondoltam, hogy a fiam, Péter mindent kézben tartott, de ezek szerint tévedtem. Elképzelni sem tudom, mihez kezdjek ezekkel a csekkekkel!”

– mondta lapunknak elkeseredetten Szilágyi István özvegye.

A szeretetszolgálat munkatársa arról beszélt a Ripost-nak, hogy mindent megpróbál megtenni, hogy rendbe tegye az özvegy anyagi helyzetét, de kilátástalannak látja a helyzetet.

„Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról napra elkeserítőbb a helyzet… Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal, a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak”

– tárta szét a karját Baricz Dezső.

Magánhitelezők is sorban állnak Szilágyi István özvegye szó szerint ki sem lát az adóssághegy mögül, amibe javarészt éppen fia keverte bele. Nem elég, hogy Péter irgalmatlan összegű hitellel terhelte édesanyja házát és nem fizette a közüzemi számlákat sem, folyamatosan hiteleket vett fel magánszemélyektől is. Ezek a hitelezők pedig most Jolika néni nyakára járnak, és tőle követelik a pénzüket. Mint arról a Ripost elsőként számolt be, a minap egy férfi próbált betörni a házába, őrjöngött és rángatta a kaput. Rendőrt kellett hívni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

origo.hu

Ezt az országot bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

borsonline.hu

Kivételes alkalom: megmutatta szerelmét Nacsa Olivér

hirtv.hu

Londont bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

ripost.hu

Két mozijegy áráért láthatod pucéran a szuperszexi teniszezőnőt

mandiner.hu

Hont András: Eddig és ne tovább! Kövér László távolmaradás miatt büntette meg a DK-sokat

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül hintázik az almamellű álomnő

ripost.hu

Így éljük túl idén a kánikulát

ripost.hu

Vajna Timi kigombolta a nadrágját: szexibb, mint valaha

ripost.hu

Ennek a három csillagjegynek szerelmet hoz a Rák jegyébe lépő Vénusz júliusban

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

HŰHA

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

HŰHA

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

HŰHA

Ezt nem gondolta át rendesen... Tóth Andi a követői életével játszik

SZTÁR

Csongrádi Kata szülinapot ünnepelt, kiderült ki a pótmamája

SZTÁR

Igazi szenzáció: ez a világsztár is Nanushkában

HŰHA

Vajna Timi kigombolta a nadrágját: szexibb, mint valaha

HŰHA

Tóth Andi levetkőzött, rajongói nem térnek magukhoz - itt a vadító képsorozat