Létrehozva: 2020.06.02.

A dráma folytatódik: 2 milliós csekket kapott Szilágyi özvegye

Szilágyi István özvegyét sorra találják meg az évek alatt felhalmozott adósságok követelői. Hihetetlen összegű csekket kapott!

A Szilágyi család már a tragédia előtt sem volt könnyű helyzetben, de a színész meggyilkolása óta Joli néni feje fölött összecsaptak a hullámok. A közműcégek és a különböző behajtók és végrehajtók mintha vérszemet kaptak volna. Joli néni láthatóan nincs is tisztában azzal, hogy gyakorlatilag mindenkinek tartozik, akinek csak lehet. Legutóbb a Ripost számolt be elsőként arról, hogy egy 430 ezer forintos közüzemi számlatartozásról kapott értesítést, amivel egyidejűleg érkezett egy 60 ezres NAV-elmaradás is. Az idős asszony már akkor sokkot kapott az óriási összeget látva, de most még nagyobb bajba került.

Egy közel félmillió forintos számlatartozás mellett újabb pénzköveteléssel kell
szembenéznie Szilágyi István özvegyének.

A korábbi tartozás rendezésében a segítők akcióba lendültek és egy Facebook-csoport tagjai összegyűjtöttek közel 180 ezer forintot az özvegynek, illetve jelentkezett egy család, aki elutalta az adóhatóságnak a követelt összeget. A dolgok ennek ellenére sem fordultak jobbra, hiszen az özvegy segítője, Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a napokban egy több mint 2 millió forintról kiállított számlalevelet vett ki a postaládából.

Fotó: Ripost

Ez az összeg gyakorlatilag kifizethetetlen Joli néni számára, hiszen a nyugdíjának felét már így is elviszik a házra felvett 30 milliós hiteltartozás törlesztésére. A horribilis összegű számla részletezőjéből kiderült: a vízművek, a csatornázási művek és az egyik behajtócégnek is több százezer forintot követel az özvegyen, melyek összege meghaladja a 2 millió forintot. A levél tanúsága szerint 2016 óta egyetlen, az özvegy nevén lévő közműszolgáltatás után sem fizettek egy fillért sem. Ráadásul az előzetesben lévő fia, Péter nevére is folyamatosan érkeznek a fizetnivalók. Úgy tudni, a férfi több cégnek is megengedte, hogy székhelyként használják az ingatlant, ami még több bonyodalmat okoz az egyébként is nehéz helyzetben.

Fotó: Markovics Gábor

„Fogalmam sincs, mi történik itt… Dezső csak bontja és bontja a folyamatosan érkező számlaleveleket. Én azt gondoltam, hogy a fiam, Péter mindent kézben tartott, de ezek szerint tévedtem. Elképzelni sem tudom, mihez kezdjek ezekkel a csekkekkel!”

– mondta lapunknak elkeseredetten Szilágyi István özvegye.

A szeretetszolgálat munkatársa arról beszélt a Ripost-nak, hogy mindent megpróbál megtenni, hogy rendbe tegye az özvegy anyagi helyzetét, de kilátástalannak látja a helyzetet.

„Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról napra elkeserítőbb a helyzet… Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal, a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak”

– tárta szét a karját Baricz Dezső.

Magánhitelezők is sorban állnak Szilágyi István özvegye szó szerint ki sem lát az adóssághegy mögül, amibe javarészt éppen fia keverte bele. Nem elég, hogy Péter irgalmatlan összegű hitellel terhelte édesanyja házát és nem fizette a közüzemi számlákat sem, folyamatosan hiteleket vett fel magánszemélyektől is. Ezek a hitelezők pedig most Jolika néni nyakára járnak, és tőle követelik a pénzüket. Mint arról a Ripost elsőként számolt be, a minap egy férfi próbált betörni a házába, őrjöngött és rángatta a kaput. Rendőrt kellett hívni.

 

origo.hu

Szörnyű halált haltak a mohácsi csata török fogságba került túlélői

ripost.hu

5 nyári frizura, ami ötven fölött a legcsinosabb

borsonline.hu

Dárdai legkisebb fia berúgta az öltözőajtót a Bundesliga-csapatnál

mandiner.hu

„Bemegyek Románia legnagyobb várába” – mondta a Mátyás-templom mellett az amerikai influenszer magyar mezben (videó)

ripost.hu

Megszületett Iszak Eszti és Gyurta Dani babája, meseszép nevet választottak neki

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiket is elszomoríthatja a Real Madrid lépése

ripost.hu

Itt a lista: 30 féle támogatás a családoknak

mindmegette.hu

Krausz Gábornak óriási szívfájdalma van kislánya miatt

ripost.hu

Szoboszlai barátja miatt őrjöngenek az angolok, ezért bukták el az aranyérmet?

ripost.hu

Időjárás: 3 vármegyére vörös riasztást adtak ki, de máshol se lesz jobb a helyzet

ripost.hu

Filléres trükk: ennyit kell tenned, és lerobban rólad a hasi zsír!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Tündéri első fotót posztolt Iszak Eszti a most született kislányáról

SZTÁR

VV Seherezádé: „Jövőre már szeretnénk babázni”

SZTÁR

A sztárokat sem kerüli el az izzadás - Galéria

SZTÁR

Béres Anett: Hálát adok az égnek, hogy nem kerültem tolószékbe

SZTÁR

Törőcsik Franciska: „Van egy rossz és egy jó kislány énem is”

SZTÁR

Hazaköltözött szüleihez Valkusz Milán

SZTÁR

Az elhunyt színészlegenda, Donald Sutherland élete képekben

SZTÁR

"Mielőtt minden újrakezdődik" - ezek voltak Avicii utolsó szavai az öngyilkossága előtt