Létrehozva: 2020.05.20.

Brutális összegű csekket kapott Szilágyi özvegye

Szilágyi István özvegye lassan teljesen elveszti a talajt a lába alól. Nem elég, hogy fel kell dolgoznia férje tragikus halálát, most egyedül kell megküzdenie az otthonát terhelő tengernyi adóssággal.

Joli néni alig hitt a szemének, amikor kibontotta a borítékokat, amelyben tájékoztatták: ha sürgősen nem fizet, jön a végrehajtó, hiszen víz- és csatornadíjból több mint 430 ezer forintos tartozása gyűlt össze. A jelek szerint az egykor háromtagú család legalább két éve nem fizetett rezsit. A szemétszállítási díjjal is elmaradásban voltak 61 ezer forinttal, amit az adóhivatal immáron végrehajtással akar beszedni. Jolika néni teljesen kétségbeesett, hiszen fogalma sincs, hogy honnan szedjen össze ennyi pénzt. Ez az adósság gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítő őt.

20200504 Budapest
Családi vitát követően halálra verte a saját fia Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját.
A képen: Humenyánszky Jolán, a színész özvegye.
Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Bors

„Hogy őszinte legyek, én nagyon régen láttam utoljára bármilyen közüzemi számlát. A villany feltöltőórás, a vízről pedig azt hittem, hogy a fiam rendezte a csekkeket, hiszen ő kezelte a pénzt, de ezek szerint ez nem így volt...”

– tárta szét a karját Szilágyi István özvegye, aki a házra felvett 30 milliós hitelek miatt alig valamivel több mint 40 ezer forintot kap kézhez a nyugdíjából, így érthető, hogy aggódik az újabb tartozás miatt.

„Nem akarom elveszíteni az otthonomat! Ha részletfizetést is kérek, elképzelésem sincs, hogy miből törleszthetném a havi részleteket… Legalábbis a következő három hónapban ez biztosan lehetetlen!”

– mondta lapunknak könnyeivel küszködve Joli néni, aki pár napja tudta meg, hogy a hagyatéki eljárás végéig nem férhet hozzá elhunyt férje bankszámlájához, amire a jogdíja és a nyugdíja érkezett.

Fotó: Markovics Gábor

„Voltam a bankban, mert abban bíztam, hogy felvehetem a Pista számláján lévő szerény összeget, de sajnos kiderült, hogy mivel életében nem rendelkezett, és nem jelölt meg engem kedvezményezettként, nem juthatok hozzá egyetlen forinthoz sem. Várnom kell a hagyatéki ügyek lezárásáig, ami – ahogy hallottam – minimum három hónap”

– mondta megtörten az asszony, aki számára az utolsó reménysugár is kialudt, amikor szerette volna megigényelni az úgynevezett „áldozatsegítő támogatást”. Mint kiderült, hogy csak a temetés költségeinek fedezésére kérhetett volna ilyen segélyt, a megélhetésére, vagy éppen a tartozásai kiegyenlítésére nem. Mivel Szilágyi Istvánt saját halottjának tekinti a Győri Nemzeti Színház, így a temetést költségét ők fedezik, így ez a támogatás okafogyottá vált Joli néni számára.

Fotó: Markovics Gábor

Az özvegynek nincs kihez fordulnia, és csak reménykedni tud abban, hogy az újabb hatalmas összeget követelő cég – méltányossági alapon – legalább egy darabig engedi őt levegőhöz jutni…. Szerencsére az idős asszony nincs egyedül a bajban. A Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója ígéri, nem engedi el az özvegy kezét.

„Egymásnak adják a kilincset a jó szándékú emberek. Van, aki ruhát hozott, van, aki tartós élelmiszereket, bútort, vagy éppen a szakmai tudását a ház rendbetételéhez. Én igyekszem minden segítséget koordinálni és természetesen azután is Jolika mellett maradok, ha elül az őt körülvevő nagy érdeklődés”

– tette hozzá a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, aki minden követ megmozgat annak érdekében is, hogy valamilyen módon rendeződjön Joli néni tragikus anyagi helyzete is. Mégis azt kéri, ha valaki tud, segítsen Szilágyi István 78 éves özvegyének.

 

Maszkot árulnak majd a temetésen Május 22-én a Kozma utcai Új Köztemetőeben kísérik majd utolsó útjára Szilágyi Istvánt, és az özvegye úgy rendelkezett, hogy szeretne nyilvános temetést. Természetesen a koronavírus-járvány miatt mindenkit arra kérnek, hogy maszkban érkezzen a szertartásra. Erre figyelt fel egy cég, amely elkészítette a színész arcmásával díszített fekete maszkokat. A bevétel teljes összegét felajánlották az özvegynek, illetve a cégvezető 100 ezer forint gyorssegélyt is biztosít Joli néninek. Aki így szeretne segíteni, az megtalálja őket Baricz Dezső Facebook-oldalán. A maszkokat a temetésen is árulni fogják. A 100 tagú cigányzenekar kíséri utolsó útjára a színészt Beka Farkas Nándor, a 100 tagú cigányzenekar elnöke gondolkodás nélkül mondott igent, amikor Jolika néni felkérte, hogy néhány zenésztársával legyen jelen a pénteki temetésen és játsszák el Szilágyi István kedvenc nótáját. „Megindított minket Szilágyi művész úr tragikus és értelmetlen halála, hiszen a legtöbben abban a korban vagyunk, akik még láthattuk őt színpadon játszani. Nagyszerű színész volt, aki maradandót alkotott mind a film, mind pedig a színháztörténelemben. Természetes volt számunkra, hogy igent mondunk a megtisztelő felkérésre. A járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal érkezünk majd, de annál nagyobb szívvel búcsúzunk majd tőle” – mondta lapunknak a világhírű zenekar elnöke.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Pankotai Lili: „V. Judit egyetlen szava sem bizonyítható, hiszen nem voltunk ott a Magyar-családnál”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Vicces locsolóversek, mert húsvétkor is kell a poén

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai