5 éve

Pert vesztett Sebestyén Balázs, nincs többé Reggeli Show

Túlságosan hasonlít a Morning Showra, de a napocskát sem használhatja.

Pert veszített Sebestyén Balázs a Class FM-el szemben.

Ideiglenesen eltiltották a Reggeli Show név használatától, de a logóban szereplő napocskát sem használhatja. Túlságosan hasonlít a Morning Show védjegyhez, ezért le kell cserélni.

Június végén született döntés a Fővárosi Törvényszéken a Michael McNutt által indított perben. A Class FM tulajdonosa még tavasszal kezdeményezte az eljárást védjegybitorlás miatt, mert a rádió Morning Show című műsorának műsorvezetői Reggeli Show néven vitték tovább a műsort a Rádió1-en, ami, McNutt szerint, meglehetősen hasonlít a Class FM tulajdonához.

A kereset szerint Sebestyén Balázs szándékosan meg akarja téveszteni a hallgatókat, azért, hogy meggyőzze őket a Rádió1-en futó Reggeli Show azonos a Morning Show-val.

A perben első körben a Fővárosi Törvényszék június 27-én döntött. Eszerint Sebestyént ideiglenesen eltiltották attól, hogy bármilyen formában - egybe- vagy különírva, szóban, vagy írásban, nagy- illetve kisbetűkkel írva használja a Reggeli Show nevet.

Sőt, Balázsék a facebook.com/officialsebestyenbalazs, reggelishow.hu aloldalain, de az instagram.com/radio1reggelishow aloldalán, valamint az ugyanezeken a felületeken megtalálható morningshow-n és morningshow.eu-n sem használhatják a Reggeli Show – a Morning Show Sztárjaival jelmondatot, de

eltiltották a sárga színű, mosolygó, fülhallgatós napocskaábra használatától is.

A törvényszék rendelkezései fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajthatóak, de Balázsék 15 napon belül fellebbezhetnek – írja az Index.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!