ÉLETMÓDI

Megöli a nő lelkét, ha a férfi így viselkedik a házasságban

A nők többsége sokáig tûr. Még akkor is, ha a párkapcsolatában nincs minden rendben. Ám van néhány dolog, amit a legtürelmesebb alkattal sem lehet sokáig kibírni. Vajon miről is lehet szó?

Hazugság

Az őszintétlenség, az elhallgatás, a hazugság akkor is rombolja a kapcsolatot, ha nincs szó hűtlenségről. Nehéz úgy együtt élni valakivel, ha azt sem tudhatjuk, mikor mond igazat, és mikor akar csak megkímélni valamitől, amit jobb, ha nem tudunk. De az még rosszabb, sőt aljas, ha a párunk manipulálni, a saját céljai érdekében kihasználni szeretné, hogy hiszünk neki.

A határok folyamatos átlépése

A lelki értelemben vett határok pont azért vannak, mert ezeknek a tiszteletben tartását feltétlenül elvárjuk. Akinek a párja folyamatosan átlépi a határokat, és olyasmiket enged meg magának, ami nehezen tolerálható, annak előbb-utóbb elege lesz az egészből, és távozik a kapcsolatból.

 

Bizonytalanság

A nők egyik legfontosabb célja a párkapcsolatban a biztonság, a valahová tartozás érzése. Ha viszont folyamatos bizonytalanságban kell élniük, például azért, mert a jogos kérdéseikre nem kapnak választ, akkor előbb-utóbb akár az egyedüllétet is szívesebben választják a bizonytalan együttlétnél.

 

Elzárkózás

Nagyon nehéz együtt élni azzal, ha a férfi elzárkózik tőlünk, és a saját világából még akkor sem képes kilépni, ha kimondottan a kedvéért teszünk valamit, például szexis fehérneműt veszünk, vagy új frizurát csináltatunk. A legtöbb nő érdektelenségként fogja fel a reakciók ilyen hiányát, és olyasvalakit keres, aki lelkesebben viszonyul hozzá.

 

Megcsalás

A megcsalás a tisztelet legkomolyabb fokú hiánya egy kapcsolatban. És az érzelmekkel kapcsolatban is sok kérdést felvet. Aki egyszer megcsalja a párját, az máskor is képes lesz ugyanerre, épp ezért a nők többsége egyszerűen lelép, ha kiderül a turpisság.

 

Kiszolgáltatottság

Elmúlt már az az idő, amikor a nő mindenben ki volt szolgáltatva urának és parancsolójának. Egyre kevesebben vannak, akik akár az anyagi, akár az érzelmi kiszolgáltatottságot hosszú távon is képesek elviselni. Ha olyan kapcsolatban találják magukat, ahol az este hangulata attól függ, hogy a párjuk épp milyen hangulatban ér haza a munkából, vagy minden fillérről elszámoltatják őket, előbb vagy utóbb eltűnik a lelkesedésük, a vége pedig nem lehet más, csak a szakítás, elválás.

És ezeket olvastad már?