ÉLETMÓDI

Fájdalmas a szex? Ne nyugodj bele!

Nagy különbség van az AÚÚ és az AÓÓH között! A szexnek a gyönyörről kell szólnia, nem a gyötrelemről!
címkék:
  • Szerző: sm

A Journal of Sexual Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerint a nők egyharmada érez fájdalmat szex közben. A durva az, hogy az 50%-uk nem is szól a partnerének, és csak a nők negyede vált pozíciót vagy nyúl síkosítóért, ha kellemetlen, amit érez.
Márpedig a legtöbb, szex közben fájdalmat okozó ok könnyedén kiküszöbölhető!

„Úgy érzem, mintha smirgli lenne a péniszén”

A tettes: a vagina szárazsága. Sok gyógyszer okozhat ilyet a fogamzásgátlóktól az antidepresszánsokon át az allergia-gyógyszerekig. Sőt, ha szex előtt forró fürdőt veszel és intim szappant használsz, az sem tesz túl jót a nedvesedésnek.

A megoldás: a vízbázisú síkosító! Nemcsak a fájdalmat szünteti meg, de nagyobb élvezetet is okoz. A behatoláskor pedig a lány legyen felül, így ő tudja szabályozni a behatolás erejét és mélységét.

„Nagyon viszket ott lent, szex közben pedig még rosszabb”

A tettes: nagyon valószínű, hogy bakteriális fertőzés, amit akár egy erősebb antibiotikum-kúra alatt is összeszedhettél.

A megoldás: menj orvoshoz! Az öndiagnózis az esetek majdnem 70%-ában téves, úgyhogy nincs más út: néhány napi szexszünet és irány a nőgyógyász!

„Úgy érzem, mintha a méhszájamon is be akarna hatolni”

A tettes: nem, nem ő túl nagy hozzád, csak elsiettétek a dolgot. Lehet, hogy agyban már előrébb tartasz, de a puncidnak bizony idő kell, amíg kitágul és megnő.

A megoldás: hosszasabb előjáték! Ne ugorjátok át a bemelegítést: egy nő testének átlagosan 20 percre van ahhoz szüksége, hogy a méh felemelkedjen és a hüvely hossza „felnőjön a feladathoz”.

„Úgy fáj, mintha üvegszilánkok lennének a hüvelyem körül”

A tettes: lehet egy vulvodynia nevű betegség, amit nehéz azonosítani és gyakran fertőzésnek diagnosztizálják, pedig inkább idegrendszeri eredetű és a nők 16%-át is érintheti!

A megoldás: mindenképpen orvos, de segíthetnek a lidocain-tartalmú helyi érzéstelenítők és a vibrátor is: ezzel be tudod csapni az idegvégződéseket és kezelheted a helyzetet, amíg végül a partnerednek is sikerülhet. Az erős vegyszerek ronthatnak a helyzeten, úgyhogy inkább válassz illatmentes tisztálkodószereket!

„A puncim bezáródik, mint Vénusz légycsapója – se ki, se be!”

A tettes: egy vaginizmus nevű, nagyon kellemetlen tünet. A hüvely bemeneténél található izmok begörcsölnek és szó szerint bezáródnak, lehetetlenné téve a behatolást.

A megoldás: a nagyon óvatos tágítás. Próbálkozz finoman tamponnal vagy ujjal, az orvos pedig kismedencei gyakorlatokat és masszázst is javasolni fog. Egy új kutatás szerint a Botox is segíthet oldani a görcsös hüvelyi izmok csomóját.

„Szex után fájdalmas kiütések jelennek meg rajtam”

A tettes: nagy eséllyel allergiás reakció. Ha szerencséd van, akkor a latex óvszer anyagára, ha nem, akkor a spermára ad ilyen választ a tested.
A megoldás: váltsatok szintetikus gumiból vagy báránybőrből készült óvszerre. Ha mégsem ez lenne a baj, akkor se keseredj neki: a sperma-allergia is kezelhető!

forrás: www.womenshealthmag.com

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?