Létrehozva: 2018.03.21.

6 kérdés a szexről, amit mindenki fél megkérdezni

Feszengsz és kétségeid vannak? Inkább kérdezd meg! Kiderülhet, hogy semmi szégyellnivaló nincs benne. Ne titkold el a felmerülõ, kínosnak érzett gondolataidat. Elõ velük!

A súlyos csend bizonyos problémák körül félreértésekhez, indokolatlan szégyenkezéshez vezethet. Ilyen többek között a maszturbáció, a szex közben innen-onnan előjövő hangok, a megjátszott orgazmus. Szexuális tanácsadókat kérdeztünk meg e kérdéseket illetően.

Vajon a nőknek van okuk bármi miatt is szégyenkezniük?

6 témába kaptunk betekintést a Women’s Health magazin klinikai szexológusától.

1. Az normális, hogy a pasim imitálja az orgazmust?

Válasz: Igen.

A témában olyannyira a nőkre koncentráltunk idáig, hogy elfelejtkezünk róla: a férfiakkal is gyakran előfordul, hogy megjátsszák a gyönyört. Egy felmérés szerint az USA-ban a férfiak 30%-a ismerte be, hogy már előfordult, hogy csak imitálták a csúcspontot. A hamis orgazmus elbizonytalanítja a partnert. Úgy érzi, hogy valami nagyon végzetes hibát követett el.

Az okok mindkét nemben hasonlóak. Az orgazmus elérését befolyásolja, akadályozhatja az alkohol, fáradtság, stressz vagy néhány gyógyszer is. Ha a gyönyört nem éred el, attól még lehet nagyon intenzív és csodás az együttlét. Az ölelkezéstől, a testek egymásra találásától felszabadulhat benned az öröm-hormon, az oxytocin. Mindazonáltal, ha túl gyakorivá válik a mímelés, érdemes megbeszélni, hogyan érhetitek el együtt a csúcspontot.

2. Normális, hogy az anális szexet jobban kedvelem, mint a vaginálisat?

Válasz: Igen.

Talán meg fogsz lepődni, de az anális szexet gyakorló nők között többen voltak, akik gyakrabban éltek át orgazmust. Ennek az az oka, hogy ez a testrész tele van érzékeny idegvégződésekkel. Mondhatjuk, hogy anatómiailag a gyönyörre lett kifejlesztve. Valódi behatolás nem szükséges azok számára, akik aggódnak a higiénia miatt. Kisebb eszközökkel, vibrátorral készítsd fel a környéket a gyönyörre. A bejárat izgatásával képet kapsz róla, miről maradsz le, ha az előítéleteidre hallgatsz.

3. Az normális, hogy a vaginám különféle hangokat ad ki szex közben?

Válasz: Igen.

A hirtelen előtörő hangok a vaginából sokszor elkerülhetetlenek. Az aktus során levegő kerül be a hüvelybe, és a közösülő mozdulatoktól átnyomódik más területre. A váltás közben hanghatás jön létre. Se aggódnod, se szégyenkezned nem kell emiatt!

4. Az normális, hogy a partnerem érzi bennem a spirált szex közben?

Válasz: Igen.

Nem kell aggódnod, ez nem jelent veszélyt egyikőtök számára sem. Mégis, ha nagyon zavar, megkérheted a nőgyógyászodat, hogy helyezze kissé arrébb. Ha a partner továbbra is érzi, akkor vagy az ő pénisze túlérzékeny vagy a spirál nincs jó helyen.

5. Az normális, hogy hetente ötször maszturbálok?

Válasz: Igen.

A nők általában ritkábban számolnak be maszturbálásról, de ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen lenne. Egy felmérés szerint a nők 3 %-a, a férfiak 17 %-a maszturbál hetente legalább négyszer. Az biztos, hogy a nők számára az önkielégítés nem csupán örömforrás, kedvjavító, de a vaginát is erősíti. Alkalmazzák stresszoldásra, elalvást segítő módszerként, vagy épp a tehetetlen, esetleg csak hiányzó partner helyettesítésére. Ne aggódj! Nyugodtan műveld, ha nem okoz problémát a kapcsolatodban.

6. Az normális, hogy én, bár heteroszexuális vagyok, ha pornót nézek, csak két nő egymást kényeztetése tud igazán felizgatni

Válasz: Igen.

A kutatások kimutatták, hogy a nők pornó nézési szokásai nem tükrözik titkos szexuális vágyaikat. Míg a férfiak szexuális irányultságát hűen tanúsítja, mitől tapasztalnak merevedést, a nőkre a különféle pornó filmek hasonló módon hatnak. Nincs igazán nagy különbség köztük. A férfi-nő között zajló aktust ugyanolyan izgatónak találják, mint a két nő közöttit. A legérdekesebb eredmény mégis az volt, hogy egy nő, akár kizárólag egy másik nőhöz vagy csak férfihoz vonzódik, ugyanúgy a nők egymásnak okozott gyönyörét tartja a legizgatóbbnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

magyarnemzet.hu

Megszólalt az orosz védelmi miniszter a Moszkva és a NATO közötti háborúval kapcsolatban

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól