Ha ezt látod a kapcsolatodban, menekülj! Könnyen lehet, hogy nárcisztikus a partnered

Magabiztos, elbűvölő, és kíméletlenül tönkretesz: ez a nárcisztikus partner. Mégis olyan sokan bedőlnek a trükkjeiknek. Segítünk, hogy átláss az ilyen karakteren, megmutatjuk a legbiztosabb jeleket: ha ezt látod, menekülj minél előbb!

Szerző Horváth Gabi

A nárcisztikus partnerek előbb az ujjuk köré csavarják az áldozatot, aztán lecsapnak: módszeresen törik össze előbb az önbizalmát, majd a lelkét. Az ilyen kapcsolatokból nagyon nehéz kilépni, de ha nem akarsz teljesen tönkremenni, nem tehetsz mást. Megmutatjuk, milyen jelekre figyelj nagyon.

A nárcisztikus ember kezdetben elbűvöl, de utána simán átlép rajtad
Fotó: Pixabay.com

A nárcisztikus partner kezdetben ellenállhatatlan

Lehet, hogy külsőleg nem is olyan nagy szám, de minden buliban azonnal ő a központ, és egyszerűen az ujja köré csavar. Egyszerűen lehengerlő, nem lehet neki nemet mondani. Persze ez a varázs csak addig tart, amíg nem kezded azt érezni, hogy minden beszélgetés róla szól, és minden mondatával csak magát fényezi.

A kedvesség szerinte gyengeség

A nárcisztikussal nem érdemes kedvesnek lenni: minél jobban alkalmazkodsz, annál gonoszabbá válik. Azt hiszi, hogy mások megalázása és leuralása vicces és természetes, hiszen ezt érdemli mindenki, aki „gyengébb” nála. Már a kapcsolat elején is érdemes figyelni az olyan szólamokra, amelyekben erőről és gyengeségről beszél, és az is árulkodó, mennyire nem képes egy nárcisztikus ember semmilyen együttérzésre. Néha el tudja játszani, de valójában csak önmaga érdekli.

Elhiteti veled, hogy tökéletes vagy … majd azt is, hogy egy csődtömeg vagy

A nárcisztikus az elején a szerelmével bombáz, a tenyerén hordoz, mellette királynőnek, tökéletesnek érzed magad. Eközben felméri az önbizalmadat, és amint megérzi, hogy függsz tőle, máris taktikát vált. Ha nem vagy tökéletes, akkor semmi vagy: akármit is csinálsz, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz jó neki, máris leszól és megaláz. Még az is lehet, hogy a hátad mögött gonosz dolgokat terjeszt rólad, nála ez is belefér.

Mindenkire féltékeny

Akármiben is vagy sikeres, számíthatsz a féltékenységi rohamára. Az ő felfogása szerint te csak az ő árnyékában létezhetsz, ne is álmodj arról, hogy önálló eredményeid legyenek. A barátaidra, a munkatársaidra, a családodra is is elképesztően féltékeny, hiszen fontos számára, hogy minden percedet és minden gondolatodat ő uralja.

Nem te kellesz neki, csak a figyelem, amit tőled kap.
Fotó: Pixabay.com

A nárcisztikus ember simán megcsal

Mivel nem te érdekled, csak uralkodni akar feletted, a nárcisztikus számára nem jelent gondot, hogy félrelépjen. Ha épp ahhoz van kedve, simán megteszi. Sőt, néha kifejezetten csak azért csal meg, hogy bántson. Ha pedig megbocsátasz neki, látja, hogy veled ezt is meg lehet csinálni.

Azt akarja, hogy küzdj érte

Szeret olyan helyzetet teremteni, amelyben versenyben érzed magad valakivel a kegyeiért. Lehet, hogy az exével flörtöl, lehet, hogy az anyjával versenyeztet, vagy helyetted inkább egy barátjával tölti az idejét. Ez is csak arra szolgál, hogy minél bizonytalanabb legyél a kapcsolatban, és minél kevesebb önbizalmad maradjon, miközben ő extra figyelmet kap.

Egy nárcisztikus mellett te csak egy buta liba lehetsz

A nárcisztikus számára természetes, hogy ő az egyetlen ember a földön, aki bármit is tudhat. Te csak egy buta liba vagy mellette – ezt persze gyakran érezteti is veled. A végén már abban is kételkedsz, amit eddig biztosra vettél, hiszen ő nyilván jobban tudja nálad.

Szerző Horváth Gabi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Napi balfék: Jakab kidobta a mamuszt

origo.hu

Putyin megüzente, mikor lesz béke

borsonline.hu

Áll a forgalom Budapesten, durva baleset történt a Rákóczi híd alatt

ripost.hu

Brutális kánikula: ilyen időjárás vár ránk hétfőn

hirtv.hu

Megelégelték az olaszok Ukrajna felfegyverezését

travelo.hu

Hamarosan jön a Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason!

ripost.hu

Magyar lányt vett feleségül a futballsztár Pellé

ripost.hu

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom

ripost.hu

Ne kopogtasd a dinnyét! Itt a biztos módszer, hogy kiválaszd a legjobbat

További cikkek

SZEX & MÁS

Így élik át a gyönyört alvás közben a nők

SZEX & MÁS

Hihetetlen videón a teljes testes női orgazmus: te hiszel a szemednek?

SZEX & MÁS

Kevés, ha heti egyszer szexelünk? - a szakértő válaszol

SZEX & MÁS

Ezért romlik meg a legtöbb párkapcsolat már az első egy évben (x)

SZEX & MÁS

Kitálalt a szexológus: ekkora a jó férfiasság

ÉLETMÓDI

Nyakunkon a parlagfű-szezon, így készüljünk

ÉLETMÓDI

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom

ÉLETMÓDI

Ez a három csillagjegy folyamatosan kémkedik a párja után