ÉLETMÓDI

Felkavaró érzés a múltból: Ezért küldött annyi SMS-t az exed a karantén alatt

Ezer éve a nyomát se láttad, de a karantén idején hirtelen felbukkant a virtuális térben? Segítünk kideríteni, hogy mi lehet az oka és abban is, hogy miként reagálj az üzeneteire.
címkék:

A karantén senkinek nem volt könnyű időszak. Nem láthattuk a tágabb családunkat, a barátainkat, sokan magányosnak érezték magukat. Volt, aki különféle egészségtelen szokásokba menekült, rászokott a cigire, túl sok édességet evett, vagy egész nap sorozatokat nézett. Sőt, olyanok is voltak, akik üzenetekkel bombázták, vagy egyenesen felhívták az exeiket, hogy egy kis emberi szót halljanak. Te is kaptál üzenetet attól, akit évek óta nem láttál? Vajon mit kezdhetsz velük?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ex 01

Fotó: Pixabay.com

Légy tisztában a saját érzéseiddel

Exből is sokféle van: vannak, akikkel már sajnálod a szakítást, és van, akivel olyan szörnyű volt, hogy véletlenül se szeretnéd viszontlátni az életedben. Sőt, ott van az a srác a suliból, akire már nem is emlékeztél, míg nem írt a Facebookon. Vagyis minden ex üzenete másként hat rád.

Azt azonban érdemes tudatosítanod magadban, hogy ha egy kapcsolat valamikor véget ért, annak oka volt. És épp ettől az októl függött, hogy barátok maradtatok-e, vagy messzire eltávolodtatok egymástól. Most azt kell hűvös fejjel átgondolnod, van-e még egyáltalán miről beszélnetek. Lehetőleg még azelőtt, hogy válaszolnál az üzenetre.

Mérd fel a szándékait

Ha tisztában vagy azzal, te hogyan érzel, nem árt azt is felmérni, hogy mi lehet a másik fél szándéka. Lehet, hogy te már rég túl vagy az egészen, de ő még nem. Vagy épp fordítva, te örömmel visszafogadnád, de neki csak egy kalandra van szüksége. Bízz az ösztöneidben. Ha azt súgják, hogy csak szórakozik veled, akkor ez valószínűleg így is van. Vagyis nem gond, ha válaszolsz, de azt ennek tudatában tedd, és ne legyenek túl nagy elvárásaid. Ha kiderül, hogy ennél sokkal őszintébbek az indítékai, még mindig újraértékelheted az egészet.

Ex 02

Fotó: Pixabay.com

És mit válaszolj?

Ha a hátad közepére sem kívánod az illetőt, az sem baj, ha válasz nélkül hagyod az üzenetét. De ha úgy érzed, egy laza beszélgetés belefér, akkor ebben a szellemben folytathatod, ha megkérdezi, hogy vagy. A komoly döntéseket viszont akkor sem most kell meghozni kettőtökkel kapcsolatban, ha felmerül a folytatás lehetősége. Ez most egy rendkívüli helyzet, amikor mindenki zaklatott. Barátkozni lehet, de érdemes lassan haladni. Már csak a távolságtartás miatt is, ami – bár a karantén véget ért – még mindig ajánlott…

Mi van, ha te írogatsz az exednek?

A legjobb, ha már az elejétől fogva tisztában vagy vele, miért teszed, és ez számára is nyilvánvaló. Persze nem kell azonnal letámadni azzal, hogy kezdjétek újra az egészet, van ennek finomabb módja is, de jó, ha mindenki tisztában van a helyzettel. Ahogy fentebb is írtuk, ne most akard megreformálni a szerelmi életed, ez a helyzet távolról sem hétköznapi, ahogyan az érzelmeid sem azok. Feldobhatod az ötletet, hogy találkozzatok valahol, de ne vonj le ebből semmilyen hosszú távú következtetést. Ami pedig a legfontosabb: ha nem akarsz semmi komolyat, ne játssz a másik érzelmeivel. És persze készülj fel arra is, hogy egyáltalán nem kapsz választ. Erre csak egy jó reakció van: ne erőltesd.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?