Érdemes a férjedre panaszkodnod a barátnőidnek?

Összevesztél a férjeddel, és máris felhívod a barátnődet, hogy kiereszd a gőzt? Vagy ő is panaszkodik a férjére, és rálicitálsz? Vajon mindez építi vagy rombolja a kapcsolatot?

Szerző Horváth Gabi

Először is, szögezzük le: az, hogy nem tudsz minden sérelmet magadban tartani, teljesen egészséges és normális. Valahol muszáj kiereszteni a gőzt, és kell, hogy legyenek olyan bizalmas barátaid, akiknek azt is elmondhatod, ha valami nincs rendben – sőt, ebben az esetben akár segítséget is várhatsz tőlük. De ha a mondanivalód jó része panasz, akkor a gondolataid jó része is panasz. Ez pedig nem sok jót ígér a kapcsolat szempontjából. Ráadásul, ha egy társaságban valaki elkezd panaszkodni, akkor az még több panaszt vonz. És persze az sem mindegy, hogy mit mesélsz el: ha egy kellemetlen epizódot osztasz meg másokkal, az nem ugyanaz, mintha a férjed ágybeli teljesítményét beszélnéd ki.

Fotó: Pixabay.com

Azt is érdemes figyelned, hogy ilyenkor milyen kifejezéseket használsz. Kulturáltan fogalmazod, vagy mindennek elmondod életed párját? Vajon a barátnőd jól érzi magát eközben? Ha pedig annyira rossz a helyzet, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne szakemberhez fordulnod, például párterápiára mennetek.

Figyelj oda arra is, mi motivál a panaszkodásra. Ha tényleg tanácstalan vagy, és segítségre van szükséged, az teljesen rendben van. Ha viszont csak azt szeretnéd, hogy foglalkozzanak veled, azt máshogy is elérheted. Vagyis jobb, ha panaszkodás helyett inkább alaposan megnézed, mi a probléma. Ha a kapcsolatotok nem működik, akkor ezt az alapproblémát igyekezz megoldani. Ehhez persze jó eszköz lehet, ha beszélsz valakinek a gondjaidról, de ebben az esetben máris túlléptél a parttalan panaszkodáson. Ez már konkrét segítségkérés – és mint ilyen, hasznos és egészséges.

Fotó: Pixabay.com

Míg a panaszkodás csak arra jó, hogy a másik egy idő után azt javasolja, hogy lépj ki a kapcsolatból (hiszen mindig csak a te szemszögedből látta a dolgokat), a segítségkérés megnyitja az utat a megoldás felé. Természetesen nem mindegy, kinek panaszkodsz, és miről. Olyan barátot válassz, akiben feltétel nélkül megbízol, és aki mindkettőtöket, tehát a téged és a férjedet is jól ismer. Ő segíthet meglátni a dolgot egy másik nézőpontból is. Azt is gondold át alaposan, milyen információt adsz ki. A nagyon bizalmas dolgokról tényleg csak akkor mesélj, ha nincs más megoldás. Ám először inkább a házastársaddal próbáld tisztázni ezeket az ügyeket. hiszen ezek elsősorban rátok tartoznak. Ha viszont egyedül nem tudjátok megoldani a problémát, vagy a párod részéről semmiféle hajlandóságot nem érzel arra, hogy ő is tegyen a megoldásért, akkor mindenképp kérj segítséget – ha lehet, akkor ne csak a barátaidtól, hanem a témával foglalkozó szakembertől is.

Szerző Horváth Gabi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két hónapon belül kétszer volt telitalálata a lottón

vg.hu

Vége a titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése

mindmegette.hu

Hogyan lesz stabil és rögzített műfogsorom a Fixfogsor rögzítés segítségével?

vg.hu

Uniós szabályok alól kér mentességet Németország

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

borsonline.hu

Kétszer is elvitte a lottófőnyereményt egy villanyszerelő, elárulta a titkát

travelo.hu

Ezért csökken drasztikusan a Velencei lakosok száma

vg.hu

Acélcsarnokpiac: erős év, bizonytalan kilátások (X)

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

ripost.hu

Videóra vették: óriási zajjal csapódott valami a Földbe Amerikában

ripost.hu

Itt a hétfői horoszkópod, érdekes fordulat vár rád

További cikkek

SZEX & MÁS

Így élik át a gyönyört alvás közben a nők

SZEX & MÁS

Hihetetlen videón a teljes testes női orgazmus: te hiszel a szemednek?

SZEX & MÁS

Kevés, ha heti egyszer szexelünk? - a szakértő válaszol

ÉLETMÓDI

A cukkinit nem lehet megunni! Édesen és sósan is finom

ÉLETMÓDI

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

ÉLETMÓDI

Elképesztően egyszerű trükk, így készül a tökéletes palacsinta

ÉLETMÓDI

Ezért volt nagyon különös az idei július

ÉLETMÓDI

4 ezoterikus gyógymód, amit ismerned kell