Létrehozva: 2020.01.08.

Miért nyomoznak a nők a férjük után akkor is, ha jó a házasság?

A legjobb házasságban is ott van a kísértés, hogy elolvasd a párod üzeneteit, vagy belenézz az e-mail fiókjába. De vajon miért érzi ezt minden nő szinte kötelességének?

Szerző Horváth Gabi

Ne legyünk igazságtalanok, nem csak a nők nyomoznak – a férfiakon is időről időre úrrá lesz a kísértés, amely arra sarkallja őket, hogy belenézzenek a kedvesük telefonjába. Vajon az a tény, hogy a másik az asztalon felejti a telefonját, és nem védi ezer kóddal a magánéletét, felhatalmazást jelent a kukucskálásra? És ha a másik kódolja a telefont, az már önmagában elég ok a bizalmatlanságra?

Fotó: Pixabay.com

A közösségi médiában mindenbe belelátunk

Szinte mindenki úgy gondolja, hogy a másik utáni nyomozás, kémkedés eredete nem más, mint a bizalmatlanság és a féltékenység. De mi van, ha valaki egy egyébként teljesen jól működő házasságban kezd el kémkedni a partnere után?

A szakemberek szerint a közösségi média korában szinte természetes, hogy mindenki szeretne belelátni a másik titkaiba. Ráadásul nehéz is megállni, hogy ne nézzünk oda, ahová nem kellene, hiszen ott vannak erre az egyre tökéletesedő online eszközök, és a sebezhetőség is mindannyiunkban ott bujkál, még egy kielégítő kapcsolatban is.

Fotó: Pixabay.com

Nehéz uralkodni a késztetésen

Ráadásul ebben a korban, amelyben minden szükségletünket azonnal képesek vagyunk kielégíteni, nehezebbé vált uralkodni az ilyen, egyébként természetes késztetéseken. Vagyis nagyjából automatikus mozdulattal nyúlsz a másik telefonja után, ha ott van a közeledben, és még a jelszót is ismered. Sokak szerint ez nem jelent többet, mint azt, amikor a barátaink profilját nézegetjük a közösségi médiában, csak egy kicsit több benne az izgalom. Végül is, ha annyira el akar titkolni valamit, miért teszi olyan helyre, ahol mindenki könnyen hozzáférhet, nem igaz?

Fotó: Pixabay.com

Vigyázat, függővé tehet!

A baj csak az, hogy bármilyen természetes is az az igény, hogy mindent tudj a kedvesedről, ez csak egy bizonyos fokig egészséges. Egyrészt a nyomozás függővé tehet: ha egyszer sikerült kilesnünk a párunkat, akkor máskor is meg kell próbálnunk. Másrészt pedig abba a kapcsolatba is behozza a bizalmatlanságot, ahol ez korábban nem volt jelen. Úgyhogy érdemes úrrá lenni a késztetésen – legalábbis akkor, ha eddig nem volt okunk a bizalmatlanságra. Ha pedig egyszer már lenyomoztuk a párunkat, érdemes elgondolkodni, miért volt mégis szükségünk erre, és vajon jól éreztük-e magunkat utána. Mit szólnánk, ha valaki a saját privát levelezésünket olvasgatná?

Persze mindez nem jelenti azt, hogy nyugodtan hagyjuk magunkat félrevezetni – ha felmerül a gyanú, azt mindenképpen érdemes tisztázni, ha lehet, akkor szemtől szemben. Ha viszont elvész a bizalom, mert a kedvesünk szemtől szemben letagadta, hogy tévúton járt, aztán mégis lebukott, akkor viszont nagyon alaposan el kell gondolkodnunk a kapcsolat jövőjén. Az, hogy megadjuk egymásnak a privát szférához való jogot, nem jelenti azt, hogy ezzel korlátlanul vissza is lehet élni.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól