Ezért nem válnak el a hűtlen férfiak a feleségüktől

A megcsalt feleségek tudják, milyen sebet okoz a félrelépés. De nemcsak bennük merül fel a kérdés, hogy miért nem költözik el a férj, ha másra vágyik, mindenki szerint az tűnne logikusnak. Egy kutatás most több választ is adott a kérdésre...

Megdöbbentő számokat tárt a nyilvánosság elé egy kutatás: kiderült, hogy a házasságok 2 százalékában a férfiaknak több, mint egy éven át több szeretője is volt, és arra is fény derült, hogy a férfiak sokkal könnyebben lépnek félre, mint a nők. Amikor azt vizsgálták, miért marad a házasságban a férfi, legtöbbször nem is egyszeri ballépésről, hanem állandó szeretőkről számoltak be a feleség mellett – és azt is elárulták, miért nem válnak el.

Fotó: Profimedia

1. Nehéz lemondani a kényelmes otthonról

A válás egyúttal azt is jelentené, hogy vége a feleség gondoskodásának, a háztartásvezetésnek, rendszeres főzésnek. A legtöbb hűtlen férfi nem akarja felrúgni az egész életét, így érthető, hogy az otthonából sem akar elköltözni.

2. Van, akinek csak egy kis szünet kell

Sok férj tökéletesen elégedett a feleségével, esze ágában sincs elhagyni, de sokszor úgy érzik, a félrelépés nem csupán egy új kaland, de kizökkenti őket a megszokott mindennapokból.

3. Sokan csak válaszokat keresnek

Fotó: Profimedia

A válaszadók közül sokan azt nyilatkozták, hogy éppen válságba került az életük – és ez nem azt jelenti, hogy a házasságuk is, egyszerűen úgy érezték, bennük nem stimmel valami. Ahogy mesélték, azt hitték, az új nőnél majd megtalálják, amit kerestek. Később jöttek rá, hogy magukban kell megkeresni a válaszokat.

4. Mert szereti a feleségét

A félrelépés, sőt, akár egy állandó szerető nem feltétlen jelenti azt, hogy kihűlt a szerelem, sőt: a férfi képes a feleség iránt is ugyanúgy rajongani, mint a kapcsolat kezdetén. Csak van, aki képtelen ellenállni más nőknek…

5. Félnek a változástól

Sok férfi vallotta, hogy már régen rossz volt a házasságuk, de hiába jött a harmadik, az új nő, képtelen volt mindent felrúgni, egyszerűen azért, mert tartott a feleség szemrehányásaitól, és attól, hogy a környezetük mit szól a lépéshez.

6. Nem akarja otthagyni a gyerekeket

A legtöbben azonban azt válaszolták a felmérés során, hogy a gyerekek miatt nem válnak, hiszen nem akarják csak hétvégente látni őket. Ezért, akármilyen rossz is már a házasság, és hiába van szeretőjük, nem adják be a keresetet.

7. Sokan rájönnek, hogy hibáztak

A többség azért nem notórius félrelépő; a legtöbben elcsábulnak időről-időre, de újra rájönnek, hogy a feleségük mellett akarnak maradni. Csakhogy a nő türelme sem tart örökké, így előbb-utóbb a megcsalások vége a válóper lesz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!