TÜZELŐÁLLÁS

Világsztárral bővülhet a Tour de Hongrie mezőnye

Debrecenből indul és Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.
  • Szerző: Ripost

Debrecenből indul és Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Mathieu Van Der Poel
Fotó: AFP

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen összesen 861 kilométer vár a mezőnyre, amely minden eddiginél erősebb lesz. Szilasi László versenyigazgató szerint például van esély arra, hogy Mathieu van der Poel, a cyclocross (terepkerékpár) világbajnoka is részt vegyen a viadalon.

„A Tour de Hongrie útvonala kifejezetten ideális lenne a februári terepkerékpár vb-n nagy fölénnyel győztes Van der Poelnak – mondta Szilasi a belga sztárról, aki tavaly Európa-bajnok lett hegyikerékpárban, míg 2018-ban ezüstérmet szerzett az országúti mezőnyversenyben az Eb-n. – A belga sztár sem az olasz, sem a francia körversenyen nem indul, a tavaszi egynaposok után épp ideális lehetne számára a Tour de Hongrie. Ötven százalék esélyt látok az indulására.”

A közmédia már harmadik évben sugározza a magyar körversenyt, a televíziós közvetítésen pedig közel százan dolgoznak. Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, az élő közvetítéssel és az összefoglalókkal több mint száz országba biztosan eljut a Tour de Hongrie.

És ezeket olvastad már?