OLDALVONAL

Veszélybe kerülhet a magyar bajnok edzőjének az állása?

A Veszprém az előző évadban ezüstérmes lett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a spanyol David Davis vezetésével. A most futó szezonban azonban szenved a sztárok egész sorával felálló magyar kirakatcsapat.
  • Szerző: ST

A Veszprém vesszőfutása a német Kiel elleni hazai BL-vereséggel kezdődött szeptember 21-én, ezt követően a francia Montpellier csarnokában, mindössze 18 dobott góllal maradt alul. Ezt a két eredményt még meg is lehetne magyarázni, de az észak-macedón Eurofarm Rabotnik vendégeként elszenvedett arcpirító SEHA-liga vereség már a szurkolóknál is kiverte a biztosítékot a múlt héten.

David Davis a nyáron 2023-ig hosszabbított a Veszprémmel

„Azt gondolom, hogy még felállhatunk innen. Sajnálom a szurkolóinkat, akik nem azt a játékot érdemlik, amit most művelünk. Számomra is nehéz a helyzet, hiszen tavaly nem tudtam felkészíteni a társaságot az előszezonra, de az merőben más volt. Folytatjuk a kemény munkát, ennyi. Lehetne sokkal rosszabb is, de én nem fogom feladni. Amíg itt vagyunk, addig harcolunk”

– mondta el David Davis, a Veszprém vezetőedzője a Rabotnik elleni vereséget követően a klub honlapján.

Davis utolsó mondatából látszik, hogy ő is fel van készülve a legrosszabb forgatókönyvre. Vasárnap a Porto érkezik a Veszprém Arénába, amennyiben pedig a portugál bajnok elvinné a két pontot, az a spanyol mester állásába kerülhet. A 43. születésnapját október 25-én ünneplő szakemberrel a nyáron hosszabbított 2023-ig a Veszprém, így nem lenne egyszerű a menesztése. Az előző évadban összesen ötször kapott ki a BL-ben az együttes.

A Kiel ellen kezdődött a Veszprém vesszőfutása
Fotó: MTI

A Porto ellen nem számíthat könnyű meccsre a magyar bajnok, hiszen az előző körben a lengyel sztárcsapatot, a Kielcét verte meg a portugál gárda. Óriási teher lesz tehát David Davison és a játékosain.

És ezeket olvastad már?