TÜZELŐÁLLÁS

Vallott az elnök, Szalai Ádám ügye óriási vihart kavart

Szalai Ádám maradni szeretne a Mainz labdarúgó-csapatánál.
  • Szerző: Ripost

Stefan Hofmann, a Mainz elnöke szerint Szalai Ádám ügye csak részben függ össze a klub pénzügyi helyzetével. Sajtóhírek szerint ugyanis anyagi nézeteltérések vezettek ahhoz, hogy a magyar csatárt kitették az első keretből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Másfél hete még nyerőember volt, aztán hirtelen fölösleges lett?
Fotó: mainz05.de

„A koronavírus-járvány miatt márciusban visszatartott fizetések későbbi folyósítása csak egy lehetőség volt, annak függvényében, hogy javul a klub helyzete. – idézte Hofmant az nso.hu. – Az viszont nemhogy nem javult, de még tovább romlott. Azt azonban elképzelni sem tudtam volna, hogy a játékosok az edzés bojkottálására határozzák el magukat. Ez alapjaiban rázta meg a klubot, a vezetőség még most is a hatása alatt van, és nem lehetséges úgy folytatni a közös munkát, mintha mi sem történt volna. Szalai Ádám első keretből történt kivételéről a sportszakmai vezetőség döntött, méghozzá sportszakmai alapon. Ő továbbra is edz az U23-as kerettel.”

Szalai elküldése miatt társai szerdán sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt a délutáni edzésen, ezáltal nyilvánítva ki szolidaritásukat a magyar játékossal. Akciójukkal a Mainz futballistái azt kívánták elérni: a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát.

Szalai Ádám ügynöke pénteken bejelentette, hogy a csatár maradni akar a Mainznál.

„Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson” – idézte több német médium Oliver Fischert, Szalai ügynökét. – „Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát.”

Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben. Szerinte a támadó számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?