TÜZELŐÁLLÁS

Veszélybe került Lőw Zsolték állása Párizsban?

Sok nehézséggel küzdenek. Olasz sztáredzőt csábítana a Paris Saint-Germainhez a régi-új sportigazgató.
  • Szerző: vav

Óriási a nyomás a Paris Saint-Germain edzőin. Thomas Tuchelnek és segítőinek – köztük a magyar Lőw Zsoltnak – úgy kell a rég várt BL-győzelemre esélyes csapatot építenie, hogy Neymar sztrájkkal zsarolná ki az eladását, elnökük véget vet a költekezésnek, sportigazgatójuk pedig állítólag már a szakvezető utódját keresi.

 

"A klubvezetőség dolga kezelni a helyzetet"

– mondta Neymar helyzetére Lőw a Nemzeti Sportban.

A 2011 óta szédítő pénzeket költő katari elnök, Nasszer Al-Kelaifi az UEFA nyomására változtat: féktelen költekezés helyett meghúzza a nadrágszíjat. A gazdasági Fair Play-szabályok (nem költhetnek többet a bevételüknél) miatt inkább elad, mint vesz új sztárokat.

"Neymar mehet, ha mindenkinek megfelelő ajánlat érkezik"

– mondta a PSG-hez öt év után visszatért sportigazgató, Leonardo.

 

Ráadásul úgy hírlik, nem a német edzővel képzeli el az építkezést: a Juventustól pihenőre vonult Massimiliano Allegrit csábítja a PSG-hez.

"Személyesen eddig egyszer találkoztunk, az első benyomásaim jók. Úgy vélem, Leonardónak a miénkhez hasonló elképzelései vannak"

– mondta Leonardóról optimistán Lőw.

A Le Parisien szerint viszont a feszült helyzetben könnyen kenyértörésre kerülhet sor az egyaránt temperamentumos, a konfliktusokat felvállaló Leonardo és Tuchel között. Főleg, ha egy ideig nem jönnek az eredmények.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?