TÜZELŐÁLLÁS

Van, amit csak Storck engedhet meg magának

Vajon máshol is ekkora szünetet rendeltek el a futballbajnokságban, vagy csak nálunk vonul háromhetes pihenőre az élvonal a vb-selejtezők miatt?
  • Szerző: MV

Igaza van Thomas Dollnak: csak a magyar bajnokságban lesz három hétig szünet a világbajnoki selejtezők miatt. A többi európai ligában a jövő hétvégén is rendeznek fordulót!

Doll és Berg is támadja Bernd Storckot A Ferencváros trénere szerint ez csak nálunk fordulhat elő, véleményéhez csatlakozott a Videoton mestere, Henning Berg is:

"Jó alapot ad a hosszú felkészülés a nemzeti csapatnak, igaz, az első héten a légiósok még nem állnak rendelkezésre, viszont a mi játékosaink fontos edzésekről hiányoznak majd. A Fradi elleni meccsünk is jobb lehetett volna, ha a bajnokság a szokott ritmusában zajlik."

Szalai Ádám és társai Svájc ellen készülnekAmíg a klubedzők "lázadnak", addig Bernd Storck szövetségi kapitány az eredményre mutogathat, hiszen egyszer már bejött neki a húzás: a norvégok elleni pótselejtező előtt is előbb "elkérte" a játékosokat, akikkel sikerrel járt, eljutottak az Európa-bajnokságra - eközben a klubok a nyári alapozással sem jutottak sehova, szokás szerint gyorsan elhullottak a nemzetközi kupákban.

Storck tehát egyedülálló helyzetben van, az ő válogatottja készülhet a legtöbbet a vb-selejtezőkre. Ez kétélű fegyver: siker esetén nem érheti kritika a módszerét, védhető a háromhetes pauza szükségessége. Egy kudarccal azonban hangosabb lenne a bírálók serege, akik legközelebb aligha nyelnének le egy újabb, hosszú szünetet.

A magyar válogatott október 7-én Svájcot fogadja, 10-én pedig Lettországban lép fel.

És ezeket olvastad már?