TÜZELŐÁLLÁS

Óriási magyar siker, Sallói Dániel nagyon hálás Shane Tusupnak

Hetek óta szenzációs teljesítményt nyújt Sallói Dániel. A Sporting Kansas City labdarúgója a góljainak köszönhetően szerdán fellép az amerikai All-Star-gálán, és minden bizonnyal Marco Rossi is számol vele a válogatottnál.

Hat gólpassz és 12 gól áll Sallói Dániel neve mellett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszában. A 25 éves csatár vezeti az amerikai bajnokság góllövőlistáját, és kétség kívül csapata, a Sporting Kansas City húzóembere. Sallói a Borsnak elárulta, mostanában minden összejön neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sallói Dániel kiváló formában van

Sallói Dániel kiváló formában van
Fotó: Nemzeti Sport

„Álomszerű ez az időszak, nagyon jól megy játék, szerdán vár rám az All Star gála, utána pedig remélem, hogy megkapom Marco Rossi meghívóját a válogatottba – fogalmazott Sallói. – Nagyon örülök, hogy minden így alakult, nem tagadom, óriási a boldogság. Biztos vagyok benne, hogy ez az eddigi legjobb szezonom, ezt nehéz lenne tagadni. Csak reménykedem, hogy hasonló vagy jobb fogja követni a jövőben.”

Sallói Dániel szerint most abban az időszakban van, amikor szinte minden sikerül neki.

„Nem változott semmi, nem készülök másképp a meccsekre, mint korábban – magyarázta a kiváló csatár. – Viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy Shane Tusuppal is együtt dolgoztam, aki sokat segített nekem fizikálisan és mentálisan. A másik dolog pedig az, hogy ilyen a támadók élete, ha elkapod a fonalat, akkor minden bemegy, jönnek a gólok és a gólpasszok.”

Hozzátette, most igazán futballistának érzi magát, remek a sajtója, sokan gratulálnak neki.

„Eljutottam arra a szintre, hogy nem csak klubon belül, a saját szurkolóink ismernek el, hanem ligaszinten beszélnek rólam – árulta el Sallói. – Benne vagyok az MVP versenyben, szerdán pedig utazom a Los Angeles-i All-Star gálára. Bevallom, az egész körforgás nagyon jól esik. Tényleg focistának érzi magát az ember!”

Ha Sallói Dániel bekerül a magyar válogatottba, és gólt szerez, akkor történelmi pillanatot ünnepelhet. Apa és fia ugyanis még soha nem talált a hálóba a nemzeti csapatban.

„Apa követi ezeket a statisztikákat – mondta Dániel édesapjáról, Istvánról, aki 1992 áprilisában Ukrajna ellen szerzett gólt a válogatottban. – Már az is nagy dolog, ha bemutatkozom, mert abból sincs sok apa-fiú páros a magyar csapatnál, de ha gólt rúgnék, tényleg mi lennék az elsők.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?