TÜZELŐÁLLÁS

Nem engedték haza, Amerikában ragadt a magyar válogatott focista

Nem engedték haza Kansasből, így egyedül próbálja átvészelni a koronavírus okozta nehézségeket Sallói Dániel.

Az Amerikai Egyesült Államokban vasárnapig 277 ezer igazolt koronavírus fertőzött volt, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 6000-et. Sallói Dániel szerencsére nem a járvány gócpontjában él, Kansasben lakik, ahol eddig 552 fertőzöttről számoltak be, míg Missouri államban ez a szám 1838. A Sporting Kansas City magyar labdarúgója szeretett volna hazatérni a szüleihez, de ezt nem teheti meg.

Sallói Dániel (balra) Kansasben maradt
Fotó: AFP

„Jó lett volna a szülőkkel tölteni ezt az időszakot, de sajnos nem mehetek haza – mondta nak Sallói Dániel. – A klub és a liga sem engedi az utazást. Minden napra kapunk edzésprogramot, amit otthon el kell végeznünk. Csapattársam, Baráth Botond szintén ebben a helyzetben van, ő sem tud hazamenni. Olyan helyzetben vagyunk, amit egyikünk sem tapasztalt. Persze nemcsak mi, focisták vagyunk tehetetlenek, hanem mindenki más a világon.”

Sallói Dániel nővére is Kansasben él, ő is egyedül, időnként összejönnek, és együtt főznek.

„Egyedül élek, a nővérem tavaly ideköltözött, és néha együtt sütünk-főzünk. Megpróbáljuk kihozni a maximumot a szituációból. A szüleimmel általában hetente kétszer-háromszor szoktunk beszélni, de a jelenlegi helyzetben mindennap hívom őket.”

A magyar válogatottban kerettag focistát még nem tesztelték a vírus miatt. Ritkán hagyja el a lakását, csak futni és bevásárolni jár ki.

„Leginkább az a zavaró, hogy tényleg nem tudjuk, meddig tart ez a helyzet. Hány nap múlva edzhetünk újra a csapattal? Nagyon nehéz céltalanul edzeni, és közben motiváltnak maradni. Próbáljuk feldobni az edzéseket, videóhívással az egész csapat együtt csinálja az edzésprogramot, így legalább látjuk egymást. Szerintem ez mentálisan sokat segít nekünk. Futni járhatok, néha a környékbeli pályákon focizok magamban, hogy pár percet a labdával is készülhessek, aztán sietek haza. Nehéz, de próbálunk kreatívak maradni.”

Mielőtt a járvány miatt felfüggesztették az MLS küzdelmeit, a Sporting Kansas City két meccset játszott, és mindkettőt megnyerte. Sallói azonban egyiken sem kapott lehetőséget.

„A „győztes csapaton ne változtass” elv alapján mindkét meccsen ugyanaz a csapat játszott. Számomra kicsit pechesen indult a szezon, de talán ez a kihagyás pont jól jön nekem. Amúgy a jelenlegi helyzetben lényegtelen a foci, ezen most egyáltalán nem stresszelek.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?