TÜZELŐÁLLÁS

Õrizetbe vették a magyar NB I-ből ismert milliárdos üzletembert

Óriási költségvetési csalással gyanúsítják a húsipari vállalkozót.
  • Szerző: vav

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – tudta meg a PestiSrácok.hu. A korábban (2003 és 2006 között) a Budapest Honvéd FC tulajdonosaként is ismertté vált vállalkozót még múlt héten vették őrizetbe, a bíróság pedig szombaton 30 napra elrendelte a letartóztatását.

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz...

Közzétette: PestiSracok.hu – 2019. március 6., szerda

 

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatásukat, a Kecskeméti Járásbíróság pedig szombaton nem jogerősen úgy döntött, hogy 30 napra elrendeli Pini és egy társa legszigorúbb kényszerintézkedését, míg a harmadik személynél a korábbi házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet elrendeléséről határozott.

Nem ez az első eset, hogy a Budapest Honvéd FC volt tulajdonosaként is ismert vállalkozó költségvetési csalás gyanújába keveredik, ugyanis a Figyelő még 2017 januárjában számolt be arról, hogy lengyel nyomozók rajtaütésszerű akció során vitték el az olasz üzletembert.

A lap azt írta, hogy a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során több mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídépületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoztak.

És ezeket olvastad már?