TÜZELŐÁLLÁS

Rejtélyes botrány, gatyára vetkőztetés a magyar focisták klubjánál

Három légiósunk is szolgálja a Luganót, ahol az Európa-liga csoportmeccse előtt tört ki a balhé. Fura egy eset: rablás vagy sem?
  • Szerző: vav

Csütörtök este 21.00-tól Malmőben játszik az Európa-liga 3. fordulójában a Lugano. A svájci futballcsapat tagjainak – köztük a magyar légiósoknak: Holender Filipnek, Vécsei Bálintnak és Kecskés Ákosnak – a felkészülését aligha segítette egy ilyen hajmeresztő botrány: a hétvégén a klub egyik alkalmazottját a saját stadionjuk mellett kirabolta egy másik.

A tribün mögött történt a támadás
Fotó: Twitter

A svájci Blick jelentése szerint szombaton reggel a főtribün mögött rátámadtak a Lugano egyik régi, hűséges alkalmazottjára. Alsógatyára vetkőztették és kifosztották, elvitték a személyes iratait, a pénzét sőt a nadrágját is. A fején bukósisakot viselő elkövetőről pedig kiderült, hogy egy becsületes családapának ismert férfi, aki szintúgy több mint tíz éve a futballklubot szolgálja.

A biztonsági kamerák felvételeiről kiderült, hogy a sokkoló támadás előtt hosszú percekig türelmesen figyelte áldozatát. A rendőrök hamar nyakon csípték, de a kihallgatása és az adatai felvétele után már szabadon is engedték.

„Tekintettel a tisztázatlan körülményekre, és a nem annyira szörnyű következményekre, már csak az érintett személyek iránti tiszteletből sem foglalunk állást az ügyben. A történteknek nyilvánvalóan semmi közük a klub tevékenységéhez”

- olvasható a Lugano közleményében.

Vécseit (17-es mezben) ünneplik társai egy gólja után
Fotó: AFP

Michele Campana klubigazgató a lapnak elmondta, hogy az áldozat már jobban van, s bár sokkolta a támadás, nem szenvedett sérülést.

„Egy biztos: nem rablótámadás volt”

- jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrség nyomozása majd kideríti, mi volt az elkövető indtéka és célja.

A Blick szerint a két munkatárs néhány napja csúnyán összekülönbözött.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?