TÜZELŐÁLLÁS

Platini visszalépett, és azonnal belerúgtak egyet

A jordán herceg szerint szégyent hozott a FIFA-ra Sepp Blatter és Michel Platini. Ali bin al-Husszein úgy véli, katasztrofális a helyzet a nemzetközi szövetségnél.
  • Szerző: TSZ

Michel Platini korábbi szándékával ellentétben mégsem indul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) februári elnökválasztásán. A poszt egyik pályázója, Ali bin al-Husszein jordán herceg szinte azonnal óriásit rúgott az UEFA elnökébe.

Blatter és Platini felelőtlenek voltak, szégyent hoztak a FIFA-ra azzal a gyanús kifizetéssel.

A FIFA független etikai bizottsága azért tiltotta el Joseph Blatter elnököt és Michel Platinit, mert utóbbi kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában.

Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt. A jordán herceg szerint hiányzik a munkaszerződés.

"Esélyük sem volt arra, hogy elkerüljék a bajt. A mai világban nem elég a szóbeli megállapodás, mindenki számladásra kötelezett.

Ha februárban nem választunk megfelelő elnököt, akkor a FIFA katasztrofális helyzetbe sodródik.

Ali bin al-Husszein szerint a februári választás az utolsó esély arra, hogy megmentsék a FIFA-t, máskülönben soha nem érnek véget a botrányok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?