TÜZELŐÁLLÁS

Na végre! Május 26-án folytatódhat az NB I

A kormány döntésével hétfőn megkezdhetik a hivatalos edzéseket a labdarúgó-NB I csapatai. Úgy tudjuk, a bajnokság már május végén folytatódhat.
címkék:
  • Szerző: SK

A koronavírus-járvány miatt másfél hónapja teljesen leállt az NB I, a kormány mostani döntésével azonban végre megjelent a fény az alagút végén. Ez azt jelenti, hogy már május végén folytatódhat az NB I. a 26. fordulóval.

Mint ismert, a kormány csütörtökön engedélyezte az edzést és a zárt körű sporteseményeket május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban. Csányi Sándor MLSZ-elnök azonnal reagált az esetleges folytatásra.

Ha lehetővé teszik, akkor elkezdjük a bajnokságot, az MLSZ elnöksége erről korábban állást is foglalt, és erről tájékoztatta a csapatokat is. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére” – nyilatkozta a sportvezető a Brain Bar-nak adott online interjújában.

Nézők nem mehetnek a stadionokba
MTI Fotó: Marjai János

Az MLSZ sajtóosztálya korábban azt közölte lapunkkal, hogy több forgatókönyv is létezik a folytatásra, erről döntés legkésőbb a május 11-i elnökségi ülésen születhet.

A azonban úgy értesült, hogy a legvalószínűbb kezdés május 26., egy keddi nap lesz. Így tartható ugyanis az edzésekre biztosított három hét.

Apró szépséghiba, hogy a kormány augusztus 15-ig nem engedélyezi a tömeges rendezvények megtartását, így az NB I-es bajnokik is zártkapusak lesznek. A szurkolók persze így is követhetik kedvenceiket, ahogy eddig is tették: a fordulók rangadóit az M4 Sport közvetíti majd, illetve a sportcsatorna online felületén (m4sport.hu) az összes találkozó élőben lesz látható.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?