TÜZELŐÁLLÁS

Pereket hozhat az NB I-es szezon törlése? Válaszolt a szakértő

Egyelőre nem tudni, mi történne abban az esetben, ha nem folytatódhat a labdarúgó NB I.
  • Szerző: Ripost

A Magyar Labdarúgó-szövetség követi az UEFA iránymutatásait, s mindent megtesz azért, hogy a 25. fordulóval ne érjen véget az NB I 2019/20-as szezonja. A folytatáshoz a legvégső határidőt június 13-ban jelölte meg Csányi Sándor elnök.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Júniusban kezdhetik újra?
Fotó: MTI

Ha azonban addig nem tudják folytatni a szezont, akkor le kell zárni. Ez azonban nagy vitákat szülhet. A versenyszabályzat egyetlen pontban sem ír félbeszakadt szezonról. Vajon így is kap aranyérmet a listavezető Ferencváros? S mit szólna ehhez az ezüstérmes Fehérvár? Mi lesz a dobogós, Európa-ligás terveket szövögető Mezőkövesddel. Mégis megmenekül a reménytelen helyzetben lévő utolsó Kaposvár?

Borbély Zoltán ügyvéd, sportjogász bízik abban, hogy folytatódik a bajnokság, de szerinte ellenkező esetben sem pereskednének a klubok.

„Nem látom az esetleges pernek az alapját, mert a járványügyi vészhelyzet egy vis maior helyzet, ez egy ember felett álló körülmény„ – mondta Borbély Zoltán a nak. ”Igazából a hangulatát sem érzem, hogy bárki felelőssé tenné az MLSZ-t azért, ha nem folytatódna a szezon. Szerintem, ha egy mód van rá, akkor befejezik a bajnokságot. Amilyen módon csak lehet, ha zárt kapuk mellett is, de meg kell próbálni. Ha június elején elkezdődhet a bajnokság, akkor mivel egy csapatra, a kupameccsekkel együtt, 10-11 mérkőzés jut, akkor be lehet fejezni a szezont.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?