OLDALVONAL

Ki vannak éhezve a magyar fociszurkolók az NB I-es meccsekre

Már több, mint egy hónapja leállt a labdarúgóélet szinte az egész világon. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet az NB I-et sem kerülte el, a hazai drukkerek már alig várják, hogy újra láthassák kedvenceiket.
  • Szerző: ST

A online szavazáson tette fel a focidrukkereknek a kérdést: „Mennyire várják már, hogy újra magyar bajnokit nézhessenek?”. A válaszadók elsöprő többségének, 80 százalékának hiányoznak már az NB I küzdelmei, közel fele a koronavírustól sem tartva, a stadionban is megtekintené a találkozókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A drukkereknek hiányoznak a meccsek
Fotó: MTI

„Megfizethetetlen lenne, ha újra láthatnék NB I-es meccseket, piszkosul hiányzik” – írta az egyik hozzászóló. „Legurítanék kezdésnek tíz sört” – csatlakozott hozzá egy másik.
Voltak olyanok, akiknek nem a magyar élvonal, hanem a topligák hiányoznak: „A német, az angol, az olasz és a spanyol bajnokság beindítását várom.”

A magyar élvonal küzdelmei legkorábban június elején folytatódhatnak, amennyiben a járványügyi-helyzet lehetővé teszi. A meccsre járóknak azonban minden bizonnyal csupán a televíziós közvetítés maradna, a csapatok zárt kapuk mögött játszhatnák le a szezonból hátralévő fordulókat.

Legkorábban júniusban léphetnek pályára a csapatok
Fotó: MTI

Az a szavazás végeredményéből is jól látható, hogy amint újra nézők előtt lehet majd mérkőzéseket rendezni, emelkedni fog a nézőszám a stadionokban – ebben az idényben 3314 fő volt az átlag – és a televíziók képernyője előtt. Az élő sporteseményekre kiéhezett drukkerek a játék mellett hiányolják már az utánozhatatlan helyszíni hangulatot és közös sörözést a barátokkal.

Zárt kapuk előtt fejezhetik be a szezont
Fotó: MTI

A csapatokon nem fog múlni a folytatás, a mezőny egy résznél már megkezdték az edzéseket – köztük a listavezető Ferencvárosnál -, egyelőre kisebb csoportokban, hogy kerüljék a játékosok a fizikai érintkezést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?