TÜZELŐÁLLÁS

Lesújtó szavak, távozik az NB I sztárja

A BL-győztes norvég nem váltotta meg hazánkban a világot. Egykori főnöke megindokolta, miért váltak meg Henning Bergtől.
  • Szerző: szz

Ahogy az várható volt, nem maradhat a Videoton focicsapatánál Henning Berg vezetőedző. A játékosként a Manchester Uniteddel BL-t nyerő norvég hiába dolgozott az NB I legerősebb keretével, semmilyen szinten nem jött össze a gárdának az aranyérem.

Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapján indokolta meg, miért bontották fel közös megegyezéssel a tréner szerződését.

Õsszel kiestünk a kupából egy NB III-as ellenféllel szemben, másrészt a bajnokságot sem sikerült megnyerni

- kezdte Kovács, aki szerint simán kellett volna hozni az aranyat.

"A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím. Igaz, hogy az utolsó mérkőzésig volt esélyünk az aranyéremre, ám ez nem sikerült végül. Véleményem szerint már fordulókkal korábban megnyerhettük volna a bajnokságot, így bármennyire is fejlődött sok tekintetben a csapat az elmúlt egy évben, úgy döntöttünk, hogy megköszönve és elismerve a vezetőedző munkáját, az a legjobb, ha mással folytatjuk."

Berg utódjára nem kell sokat várni, szerb sajtóhírek szerint minden bizonnyal a Partizannal idén duplázó Marko Nikolics érkezik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?