TÜZELŐÁLLÁS

Krízishelyzet, édesapja is nyugtalan Babos Tímea miatt

Valami nem stimmel legsikeresebb női teniszezőnknél. A több edzés lehet a megoldás a problémára.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea nehéz heteken van túl, sorozatban a hatodik tornáján nem tudott mérkőzést nyerni egyéniben. Édesapja, Babos Csaba is aggódik, mindennap próbál lelket önteni a lányába.

Babos az eggyel ezelőtti versenyén, Hollandiában már annyira ideges volt, hogy meccs közben felvetette edzőjének, inkább feladná. Ennél is rémisztőbb volt, amikor kijelentette, nem tudja, miért teniszezik.

„Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket, nyilván nem vagyok büszke erre! Pályafutásom elég nehéz időszakán megyek keresztül, de ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemr­e. Tudom, hogy hibáztam!”így reagált a történtekre Babos a saját honlapján.

„Nem lett gyengébb teniszező, bár ez most pályafutása legrosszabb periódusa. Tavaly ugyanilyen edzésmunka mellett a legjobb harmincig menetelt, most meg semmi sem jön össze neki, érthető, ha megviselik a vereségek” mondta Babos Csaba a Blikknek.

Mindennap beszél lányával,  próbál lelket önteni belé. Babos szezonja azért nem katasztrofális, Budapesten egyéniben, Sydney-ben párosban lett tornagyőztes 2017-ben.

„Butaság lenne jósolgatni, hogy mikor, de biztosan megindul felfelé. Ezt a füves idényt még le kell nyomni, aztán leülni, átbeszélni a folytatást, akár a versenystratégiát. Lehet, érdemesebb lenne kevesebb tornát vállalni, inkább többet edzeni a fontosabb viadalokra” – tett hozzá a teniszező apja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?