TÜZELŐÁLLÁS

Igazi klasszis, világbajnok sztár érkezett Budapestre

Folytatódik a CIB Italia Focitábor, az idén már harmadjára érkeznek olasz toptrénerek Magyarországra június közepén.
  • Szerző: mv

A CIB Italia Focitábort harmadik alkalommal, 2019. június 17-21. között rendezik Budapesten, ahol 10-14 éves focisták tehetik próbára képességeiket.

Az első két évben nagy sikert arató esemény idei folytatásának részleteit Franco Baresi részvételével jelentették be a budapesti sajtótájékoztatón. A világklasszis labdarúgó az olasz futball egyik legendája, nincs olyan szavazás, amely során ne kerülne fel a legnagyobbak közé, mint minden idők egyik legjobb védőjátékosa.

Világbajnok, vb-második és -harmadik, 81-szeres válogatott labdarúgó klubcsapatával, az AC Milannal háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer Világkupát, hatszor olasz bajnok volt. Húsz éven át játszott
a milánói együttesben, pályafutása végén visszavonultatták mezszámát, a hatost.

"Nagyon fontosak az olyan kezdeményezések, amikor fiatal tehetségeknek lehetőségük nyílik megmutatni képességeiket, játékosságukat szakértőknek. Az én pályafutásom a véletlenen múlt, ma már ennél sokkal szervezettebb megoldások is nyílnak arra, hogy a jövő generációja felhívja magára a figyelmet" – utalt arra Franco Baresi, hogy az ő pályafutása a travagliatói sekrestyés jóvoltából indult
el. Neki tűnt fel az ő és bátyja ügyessége, majd vitte el őket a másik milánói sztárcsapathoz, az Internazionale-hoz próbajátékra.

Baresi, bár visszavonulása után egy ideig utánpótlásedzőként is
dolgozott, 2008 óta az AC Milan elnöki nagyköveteként járja a világot.
A CIB Bank támogatásával létrejött program három legtehetségesebb résztvevője meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, ahol a többi külföldi nyertessel edzhet majd tovább.

Sőt: a három fiatalt családtagjaik is elkísérhetik Olaszországba. A háromnapos edzőtábornak a covercianói futballakadémia ad majd otthont. A kiválasztottak többek között edzőmeccseket játszanak,
meglátogatják a futballmúzeumot, és elmennek egy Serie A-csapat mérkőzésére is.

Marco Schembri, a Focitábort szervező cég, a Sport Goals vezetője hozzátette:

„Szeretnék köszönetet mondani a CIB Banknak, amely már harmadjára teszi lehetővé, hogy fiatal magyar tehetségek kibontakoztathassák a tehetségüket, miközben felejthetetlen élmények részesei lesznek. Bár más nyelven beszélünk, a labdarúgás, bárhol is éljünk a világban, összehoz mindannyiunkat. Nagyon jó érzés volt látni az elmúlt években a résztvevők lelkesedését és önfeledt arcát.”

Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője szerint a tábor nagy lehetőség a fiatal tehetségeknek, hiszen megismerteti velük a nemzetközi futball világát.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?