TÜZELŐÁLLÁS

Év Sportolója: ilyen még sosem történt Magyarországon

Mindenképpen történelmi lesz a jövő hétfői díjátadó.
  • Szerző: SK

A magyar sportújságírók 63. alkalommal szavaztak az elmúlt év legjobbjaira. 2020-ban a koronavírus miatt a labdarúgó-Európa-bajnokság és a nyári olimpia is elmaradt, de nem csak emiatt lesz történelmi az idei díjkiosztó. A férfiaknál mindenképpen új sportág debütál a győztesek között, s erre megvan az esély a hölgyeknél is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


A gála szombati sajtótájékoztatóján ismertették a kategóriák dobogósait, ezek szerint a férfiaknál teniszező Fucsovics Márton, valamint a labdarúgó Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik állhat a dobogóra. Legnagyobb esélye erre annak a Szoboszlai Dominiknak van, aki 20 évesen kilőtte a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, majd lipcsei szerződtetésével és 20 millió eurós vételárával a sportág valaha volt legdrágább magyar labdarúgója lett. Érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség éppen az idén kérte azt, hogy a focistákat ne külön kategóriában díjazzák, hanem a többi sportoló között.

Szoboszlai Dominik a legnagyobb esélyes a férfiak között

A labdarúgók a csapatsportágban is érdekeltek, mivel a fociválogatott mellett a BL-főtáblás Ferencváros is érintett. Itt a harmadik jelölt az Európa-bajnokságot nyerő férfi pólócsapat.
A nőknél az úszó Kapás Boglárka, a cselgáncsozó Karakas Hedvig és a tornász Kovács Zsófia került a legjobb három közé, tornász és dzsúdós még sosem lett díjazott. A hölgyek mezőnyében a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a korábbi hétszeres első Hosszú Katinkára ezúttal szavazni sem lehetett, a tízes listára sem került fel.
A díjátadót január 11-én, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban. Az előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás 19:45-től lesz látható az M4 Sporton.

És ezeket olvastad már?