TÜZELŐÁLLÁS

Csalással meglopták, ezzel kárpótolnák a magyar birkózót

A szövetség is megszólalt az olimpiai bíróbotrányban.
  • Szerző: szz

Óriási botrányt kavart Péteri László birkózóbíró nyilatkozata. Az olimpiáról kizárt szakember a Borsnak arról beszélt, a sportágban működő orosz érdekek miatt csalták el Lőrincz Viktor riói bronzmeccsét. Konkrétan a vezetők utasításba adták a közreműködő játékvezetőnek, hogy nem nyerhet a magyar fiú. Így is történt..

Információnk szerint a megdöbbentő történetről a bíró baráti beszélgetés keretében beszélt az újságírónak, a bíró nem tudott arról, hogy ebből cikk születik...

A %% ugyanakkor megkérdezte a hazai vezetőket, terveznek e valamit az események után. Tesznek-e jogi lépéseket, tiltakoznak-e hivatalosan?

Egyelőre várakozó állásponton vagyunk, megnézzük, hogy a nemzetközi szervezet hogyan kezeli az olimpián előforduló furcsa eseményeket. Erre napokon belül sor kerülhet

– nyilatkozta a %nak% Farkas Tibor, a Magyar Birkózószövetség főtitkára.

Maga az érintett nem nyilatkozhat, ugyanakkor érdekes, hogy Lőrincz Viktor az oroszoknak "köszönhetően" komoly összegtől esik el. A bronzzal ugyanis 20 millió forint állami jutalmat kapott volna, az ötödik hellyel ennek a fele illeti őt.

Kompenzációt nem tudunk kérni, ugyanakkor felterjesztjük Viktort a MOB Fair Play-díjára.

– mondta Farkas Tibor.

És ezeket olvastad már?