TÜZELŐÁLLÁS

Botrányba fulladt az Eb-selejtező, Hitler szelleme kísértett

Szégyenletes közjátékok borzolták a kedélyeket. A történtek után csoda, hogy egyáltalán végigjátszották a Bulgária-Anglia mérkőzést.
  • Szerző: vav

Háttérbe szorult a labdarúgás a hazai szurkolók egy részének viselkedése miatt a szófiai bolgár-angol Európa-bajnoki selejtezőn. A lelátóról újra meg újra rasszista rigmusok zengtek, miközben több kapucni alá rejtőző huligán náci karlendítéssel akasztotta ki a vendégeket – és a józan többséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bolgár „szurkolók” a meccs közben
Fotó: AFP

Különösen az angolok egyik színes bőrű játékosa, Tyrone Mings vált céltáblává, talán mert ő ült föl leginkább a visszataszító provokációnak.

„Már a bemelegítésnél sértegettek, amit azonnal jeleztem a játékvezetőnek”

mondta utóbb a Bournemouth 26 éves védője.

Az angol válogatott tagjai (középen Mings) nem akarták végigjátszani az Eb-selejtezőt
Fotó: AFP

Ivan Bebek horvát bíró aztán kétszer is félbeszakította az első félidőt. Bemondatta a hangosbeszélővel, hogy ha folytatódik a lelátói agresszió, lefújja a meccset, de ez csak ideig-óráig hatott. A rendőrök kiemeltek 25-30 maszkos huligánt a bolgár táborból, Ivelin Popov csapatkapitány is kérlelte a híveiket, így végül az UEFA-ellenőrrel is egyeztetve folytatódott a játék.

Gareth Southgate és a bíró az UEFA illetékeseivel egyeztetnek
Fotó: AFP

Ugyanakkor Mings is elismerte, hogy az angol csapat ki sem akart jönni a szünet után az öltözőjéből, csak a sajtófőnökük rábeszélésére folytatták a mérkőzést. A második játékrészben is hallatszottak tiltott rigmusok, miközben a vendégcsapat a pályán nemes bosszút állt: 6-0-ra lemosta a bolgárokat, Rashford, Barkley, Sterling és Kane góljaival.

Ezt is megéltük: nem a hírhedt angol szurkolók rosszalkodtak
Fotó: AFP

Az A csoportot vezető angolok 6 meccsen 15 pontot gyűjtve menetelnek az Eb-szereplés felé (3 ponttal vezetnek a csehek, és 4-gyel a koszovóiak előtt), míg a bolgárok 7 találkozón még nyeretlenül az utolsók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?