TÜZELŐÁLLÁS

Botrány a teniszben, durván beleszállt volt edzője a legendába

Ennek még lesz folytatása. Nyílt levélben sértette vérig Boris Beckert egykori felfedezője.
  • Szerző: vav

Szerdán 150 vendég ünnepelte Boris Beckert az 50. születésnapján. Nem volt ott a partin a teniszlegenda hajdani edzője, a 84 esztendős Richard Schönborn. A német szakember ehelyett egy eléggé ünneprontó nyílt levéllel, páros lábbal szállt bele egykori tanítványa lelkébe.

El vagy szállva. A millióid, a világ nagyjaihoz fűződő kapcsolataid, a fényűző életviteled, az előtted hajbókolók, a személyed túlértékelése és sok más tett azzá, ami ma vagy.

Sosem volt rendben az önértékelésed, elszálltál magadtól, nagyképű lettél, elveszítetted az önkontrollodat és a reális önképedet"

- írta Schönborn, aki a Német Teniszszövetségnél (DTB) tízéves korától foglalkozott Beckerrel.

A hajdani edzőt az akasztotta ki, hogy a hatszoros Grand Slam-győztes az életéről szóló dokumentumfilmben elpanaszolta: fiatalon a DTB-nél nem követeltek tőle eleget.

"És most arra vetemedsz, hogy nyilvánosan azt állítsd, ifiként nem kaptál elég támogatást, nem voltak jó edzéseid? Akkor hogyan lettél 17 évesen wimbledoni bajnok? A jó isten megáldott vele egyik napról a másikra?"

- folytatta megsemmisítő üzenetét az idős német szakember.

Így indokolta a kifakadását:

Ez sértés az egész edzői és kísérő stábjának, amely annak idején segítette őt. Boris mégsem eshetett a semmiből, ejtőernyővel a wimbledoni döntőbe

- méltatlankodott Schönborn, aki szerint Becker még azt is letagadja, hogy ők tanították a védjegyévé vált vetődésekre.

"Illik hozzá, hogy még ezt sem ismeri el.

Boris számára mindig csak Becker a legnagyobb!"

Azt is egykori pártfogoltja szemére hányta, hogy nem támogatta, és egyszer sem látogatta meg öt éve rákban elhunyt szlovén felfedezőjét, Boris Breskvart. Sőt, még a temetésére sem ment el.

A botrányos életű, újabban anyagi gondokkal küszködő Becker a Twitteren válaszolt a vádakra:

"Az első edzőm a nővérem, Sabine volt, az első és utolsó szövetségi edzőm pedig Boris Breskvar (nyugodjék békében!), a szövetségi kapitányom pedig Günther Bosch. Schönborn úr, nagyon tisztelem a korát, és nem hiszem, hogy olvassa ezt a Twitteren, de inkább békén is hagyom magát."

 

És ezeket olvastad már?