TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Schumacher körül egy ízléstelen húzás miatt

Évek óta ez megy, pedig még a főszereplőnek sem tetszik a dolog.
  • Szerző: vav

Több mint öt éve szenvedte el csaknem végzetes síbalesetét Michael Schumacher. Amint kiderült, milyen nagy a baj, a szponzorai 2014 elején lefújtak minden vele készült reklámot. Annál nagyobb felháborodást kelt máig, hogy egy légitársaság, a Condor a gépein még mindig a Schumi hasonmásával készített 2011-es videóval hívja föl utasai figyelmét a biztonsági öv használatára. A felvételen egyébként szerepel még például Paris Hilton, Elvis Presley, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe és II. Erzsébet brit királynő dublőre is.

A kisfilmben szereplő Frank Saasen Schumacher hasonmásaként gyakran kapott munkát a hétszeres F1-világbajnok sikerei idején. A legendás autóversenyző síbalesete (2013. december 29.) után azonban törölte az előjegyzéseit, és már nem vállal fellépést.

Nem tudtam, hogy ezt a klipet még mindig mutatják. Én már nem lépek föl Schumiként. A Michael iránti tiszteletből szögre akasztottam az overálom. Ízléstelen lenne még mindig a versenyzői felszerelésében szórakoztatni

- idézte a holland férfit a kölni Express.

A Condor már 2016-ban azt közölte az ügyben érdeklődő német sajtóval, hogy új kisfilmet készít, és kivonja a forgalomból a sokakat irritáló videót. Csakhogy ez azóta sem történt meg, sőt nem csak a repülőkön, de a cég YouTube-oldalán is látható:

 

"Valóban, a biztonsági videót valamennyi gépen új fogja váltani. Szervezési okokból azonban egyelőre késik a bevezetése"

- válaszolta most a légitársaság az újbóli kérdésre.

A Schumacher szurkolóinak klubját vezető Reiner Ferling szerint ízléstelen, hogy több mint öt év múltán is fut a videó:

"Mit szólnának a Condor vezetői, ha súlyos balesetet szenvedett hozzátartozóik dublőreit mutogatnák a repülők képernyőin?"

A társaság szerint viszont szó sincs tiszteletlenségről:

"Michael Schumacher kivételes sportoló volt és az is marad. A teljesítményét és a sikereit a tragikus baleset után is méltányoljuk"

- áll a cég közleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?