KIAJOBB

Szoboszlai és Tusup találkoztak, ezt mondta az edző a magyar focisztárnak

Szoboszlai Dominik remek formában játszott a koronavírus-járvány utáni újraindulást követően, ebben Shane Tusupnak is van szerepe.
  • Szerző: GG

Szoboszlai Dominik fizikálisan is kiváló formát mutatott az utóbbi hónapokban, nem véletlenül választották meg az idény legjobbjának Ausztriában. A 19 éves magyar válogatott focista az amerikai úszóedző, Shane Tusup vezetésével vett át több súlyzós gyakorlatot, amelyre a Salzburg is áldását adta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP

Az volt a fontos, hogy Shane Tusup elmondta, milyen gyakorlatokat érdemes csinálni és mikor. Ezt követően egyeztettük az adott napokra lebontott programot. Megbeszéltük, mi a feladat akkor, ha játszom, és milyen edzést végezzek, ha nem lépek pályára. Amikor Budapesten jártam, személyesen is találkoztunk, átvettük, hogyan kell helyesen végrehajtani a gyakorlatokat, valamint a súlyokat is beállítottuk. A Salzburggal is egyeztettünk az együttműködésről, a klub áldását adta rá – s az eredmény önmagáért beszél. Korábban is végeztem pluszmunkát, ám nem volt ennyire letisztulva, hogy mikor mibe érdemes belevágni, azokat a gyakorlatokat csináltam, amelyeket jónak láttam

- mondta el Szoboszlai a Nemzeti Sportnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?