TÜZELŐÁLLÁS

Szigorú feltételek, újra edzenek a legjobb magyar úszók

Több mint 40 nap után tegnap újból megkezdődtek a vízi edzések a magyar válogatott keret úszóinak, akik aláírtak egy nyilatkozatot. A koronavírus-járvány miatt szigorú feltételekhez adták a nevüket, és minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek át.
  • Szerző: Ripost

A magyar úszók egy hete kapták meg az engedélyt arra, hogy április 27-én folytathatják az úszóedzéseket. Ennek megfelelően tegnap a Duna Arénában és a fűzfői uszodában, több mint 40 nap kihagyás után, összesen 87 úszó kezdte meg a munkát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

Minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek át a versenyzők, akik természetesen negatív vírustesztek birtokában edzhetnek. A sportolók aláírtak egy nyilatkozatot, ami szigorú feltételekhez köti őket a koronavírus-járvány miatt.

A MÚSZ többek között azt kéri az úszóktól a nyilatkozatban, hogy ne használják a tömegközlekedést, a családtagokon és a csapaton kívül más személyekkel ne tartsanak személyes kapcsolatot, és a tréningek végrehajtásának az idején kívül kizárólag a lakóhelyükön tartózkodjanak. A szövetség a technika segítségével követi majd a válogatott versenyzőket.

A tavaly az Év Sportolójának megválasztott Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila az Szpress Hírszolgálatnak elmondta, pontosan tudja, hogy mennyit hagytak ki.

„Nem húztam a rovátkákat, fejből tudom, hogy Kristófék 43 napig nem ugorhattak a medencébe, ettől aztán úgy elmehetett a vízérzésük és a technikai biztonságuk, hogy nagyot fognak csodálkozni. A jó hír viszont az, hogy közel hat héten át naponta tornásztak, erősítettek, futottak, kerékpároztak és lépcsőztek, így legalább az erejük megmaradt az újrakezdéshez.”

Habár az edzések folytatódtak, egyelőre nem tudni, mikor versenyezhetnek újra a legjobb magyar úszók. Az országos bajnokságnak, és az Európa-bajnokságnak sincs új időpontja.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?