OLDALVONAL

Új szabályok, mobiltelefonon követhetik a magyar válogatott tagjait

Az úszók márciusi országos bajnoksága mellett a májusi, budapesti Európa-bajnokságot is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Az elsősorban az olimpiára készülő sportolók komoly házirend aláírása után edzhetnek újra a medencében.
  • Szerző: ST

Pár napja többek között Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is uszodában tréningezhetett, a jövőben azonban csak a házirend aláírásával tehetik meg ezt. Itthoni edzőtáborokban készülhetnek tovább a magyar úszók, akik úgy számolnak, hogy az eredeti időpontban lesz megrendezve a tokiói olimpia (július 24. – augusztus 9.). A koronavírus-járvány miatt azonban fokozott óvintézkedések mellett használhatják majd az uszodákat a versenyzők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Duna Aréna lesz az egyik edzési lehetőség a válogatott tagjainak
Fotó: MTI

„A felnőtt- és ifiválogatottat fogjuk kiemelni, és négy helyszínen húsz-harminc fős csoportokra bontva fognak edzésekre járni. Nagyon szigorú feltételeket szabunk, hogy az edzéseket látogathassák. Senki nem vállalhatja a felelősséget, és abban nem tudunk partnerek lenni, hogy ha ebben a veszélyes helyzetben bármely sportolónk is megkerüli majd azt a nyilatkozatot, amelyet hétfőn kell aláírnia mindenkinek; összességében százhúsz főnek – hetvenkilenc versenyzőnek és negyvenegy edzőnek” – mondta el Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke
Fotó: MTI

A MÚSZ többek között azt kéri az úszóktól a nyilatkozatban, hogy ne használják a tömegközlekedést, a családtagokon és a csapaton kívül más személyekkel ne tartsanak személyes kapcsolatot, és a tréningek végrehajtásának az idején kívül kizárólag a lakóhelyükön tartózkodjanak. A szövetség a technika segítségével követi majd az válogatott versenyzőket.

„Az a tervünk, hogy egy mobilapplikációval egy követést fogunk felügyelni, nyilván ez nem arról szól, hogy minden lépésüket akarjuk látni a sportolóknak, de mégiscsak egy kontrollingot be kell építeni” nyilatkozta Wladár Sándor.

Hosszú Katinkáéknak házirendet kell aláírniuk
Fotó: MTI

A sportvezető elmondta, hogy a Duna Aréna és Balatonfűzfő mellett két másik városban lesz az edzőtábor.

És ezeket olvastad már?