OLDALVONAL

Segít a Forma-1, lélegeztetőgépeket gyártanak a csapatok

Egészségügyi felszerelések készülnek minden Forma-1-es istálló gyárában.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Minden Forma-1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta az M1 aktuális csatornán Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja.

A Williams-csapatnál jelenleg lélegeztetőgépeket készítenek
Fotó: Getty Images

„Elindult egy közös projekt a Forma-1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel arról, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják hasznosítani, például lélegeztetőgépeket, maszkokat gyártsanak. Tudomásom szerint minden Forma-1-es istálló benne van ebben a projektben, és ott igyekszik segíteni, ahol tud, tehát manapság mindenki egészségügyi felszereléseket gyárt.”

Elárulta azt is, hogy a Williams összeállt egy angol céggel, amely eddig heti hét darab lélegeztetőgépet gyártott, most viszont megpróbálják feltornázni heti kétszázra, és úgy néz ki, ez sikerül is.

Hozzátette, minden F1-es csapat önként jelentkezett a programra és nagyon lelkesen dolgozik, de alapvetően az összes csapat versenyezni szeretne.

A Forma-1-es idény március 15-én kezdődött volna Ausztráliában, de azt a futamot, majd további hetet törölni, vagy halasztani kellett a világjárvány miatt. Jelen állás szerint leghamarabb a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjon kezdődhet a szezon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?