SPORT

Sajnos bele kell nyugodnunk: álom számunkra a világbajnokság

Bozsik Péter szerint a reményt nem szabad feladni, de....
  • Szerző: sk

Hat mérkőzés óta nyeretlen a fociválogatott, de az Eb-t, valamint az angolok elleni világbajnoki selejtezőt még meg lehetett magyarázni. Azt, amit Albániában láttunk, az 1-0-s vereséget főleg a nyáriak fényében, képtelenség megemészteni. Bozsik Péter korábbi kapitány is csak próbálja megérteni, mi történt vasárnap.
„Nem szabad összehasonlítani az Eb-meccseket a mostanival. Óriási különbség, hogy két év után fordult elő, hogy elvárás volt a győzelem a csapattól. Tavaly a Nemzetek Ligájában és az idei Eb-meccseken senki nem várt csodát. Győzelmet várt mindenki, s agyonnyomott minket a tét” – mondta a Borsnak Bozsik, aki szerint korábban az Eb-pótselejtezőkön már bizonyítottuk, hogy téthelyzeteket tudunk kezelni. Most sajnos nem sikerült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vert sereg Albániában
Fotó: Nemzeti Sport

A szakember szerint ugyanakkor látni kell azt, hogy a világbajnokság még nem a mi szintünk.

„Sorozatban két Eb-n szerepeltünk, ez úgy tűnik, reális cél lehet a számunkra. Ezzel szemben egy világbajnokságra csak 13 európai csapat jut ki, a világranglistán sem vagyunk bent a kontinensről a legjobb 13-ban. Irreális elvárás a vb-szereplés, egy álom, persze meg lehet próbálni.”
A csapat szerdán Andorra ellen lép pályára, az már biztos, hogy a Németországba visszarendelt két lipcsei légiósGulácsi Péter, Orbán Willi – nélkül. A győzelem persze kötelező.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?