OLDALVONAL

Bozsik Péter gyerekként találkozott a Barca legendájával Budapesten – Fotó

Szinte napra pontosan 45 év elteltével lép pályára Budapesten a Barcelona.

A Ferencváros elleni szerdai BL-meccs előtt a Barcelona legutóbb 1975. december 10-én lépett pályára Budapesten. Akkor UEFA Kupa mérkőzésen a Vasassal találkozott, 1-0-ra győzött, és továbbjutott a párharcból. A Barcában játszott a korszak egyik legnagyobb sztárja, az addigra már háromszoros aranylabdás, Johan Cruyff.

Balra Johann Cruyff, mellett a 14 éves Bozsik Péter, és édesapja, az Aranycsapat legendája, Bozsik József Fotó: családi archívum

A holland sztár óriási népszerűségnek örvendett Magyarországon, sokan a Vasas elleni meccsre is miatta mentek ki. Az Aranycsapat legendája, Bozsik József a fiával, az akkor 14 éves Péterrel nézte a mérkőzést, és utána személyesen találkoztak Cruyff-fal.

„A mai napig nagy becsben őrzöm a fotót, Cruyff dedikálta is – mesélte a Metropolnak Bozsik Péter. – Udvarias gesztus volt a részéről, normálisan, szerényen viselkedett, a Népstadion folyosóján találkoztunk. Édesapámról pontosan tudta, hogy kicsoda. Nekem az 1974-es világbajnokság volt az első, amire kamasz fejjel készültem, és néztem. Akkor szerettem bele a holland válogatottba, ott lett a kedvencem Cruyff, és miatta lettem egy picit Barca-szurkoló.”

Bővebben a Metropolban.

És ezeket olvastad már?