TÜZELŐÁLLÁS

Öt súlyos hiba, így ne is álmodjunk az Eb-ről

Maradt esélye a magyar labdarúgó-válogatottnak arra, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra.
  • Szerző: Ripost

Egy percig sem volt esélye a magyar fociválogattotnak Walesben az Eb-kijutásra. A 2-0-s vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány kerek-perec kijelentette, a játékosok képességeiben messze elmaradunk attól a szinttől, mint ahova évek óta rangsoroljuk önmagunkat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Marco Rossi Fotó: MTI/Czagány Balázs

A kudarc azért is fájó, mert ha szeptemberben a szlovákokat legyőzzük itthon, akkor így is kijutottunk volna a tornára, s Budapesten játszhattunk volna csoportmeccseket. Katasztrófa még nincs, márciusban két megnyert meccsel még besurranhatunk az Eb-mezőnybe.

Igaz, a szeptember óta mutatott játék biztos, hogy nem lesz elég két komoly ellenfél legyőzéséhez, ráadásul idegenben. Összeszedtünk öt pontot, amiben feltétlenül javulnunk kell, meg kell találnunk a megoldást márciusig. Máskülönben csak magunkat hitegetjük azzal, hogy ott lehetünk az Európa-bajnokságon.

Végre rúgjunk gólt idegenben!

A magyar válogatott márciusban idegenben lép pályára a Nemzetek Ligája elődöntőjében, sajnos azonban Marco Rossi vezetésével a nemzeti csapat többnyire gólképtelen vendégként. A tétmeccseket nézve Finnországban, Görögországban, Szlovákiában, Horvátországban és Walesben sem talált a hálóba. Az olasz szakembernek gyorsan orvosolnia kell ezt a problémát, mert különben fújhatjuk a pótvizsgát és a budapesti Eb-meccseket.

Dzsudzsáktól több kell

Nagyon szépen hangzik, hogy Dzsudzsák Balázs már csak a válogatottra koncentrál, de talán lendítene a formáján, ha a klubjában is a maximumot nyújtaná. Csapata, az al-Ittihad Kalba idén 25 tétmeccsen csak kétszer győzött, vagyis a szélsőnek nincs sikerélménye. A magyar válogatott csapatkapitánya évek óta nincs hatással a nemzeti csapat játékára, már a szabadrúgásai és a szögletei sem jelentenek veszélyt. Márciusban sokkal több kell tőle!

Megfelelő társakat Orbán mellé!

Az őszi meccseken többször is csődöt mondott a válogatott védelme, súlyos egyéni hibák borzolták a kedélyeket. Számos gólt kaptunk eladott labdák után. Sajnos kizárólag az RB Leipzig védője, Orbán Willi képes egyenletes teljesítményre, ő a védelem oszlopa. Ahhoz, hogy esélyünk legyen a márciusi elődöntőben a többieknek is fel kell zárkózniuk a Bundesligában szereplő társukhoz. Marco Rossinak meg kell találnia a megfelelő partnereket Orbán mellé.

Higgadtabb játék

Nem csak az egyéni hibák, súlyos fegyelmezetlenségek is sújtották a válogatottat. Ezekből sajnos a szövetségi kapitány is kivette a részét, hiszen a kinevezése óta már kétszer tiltották el Marco Rossit. Korhut Mihány Azerbajdzsán ellen feleslegesen szedett össze egy sárga lapot, míg Horvátországban Kleinheisler Lászlót állították ki. Márciusban higgadtabb játékosokra lesz szükség ahhoz, hogy sikerrel vegyük az elődöntőt.

Szoboszlai hozza az osztrák formáját!

Szoboszlai Dominik 19 évesen a válogatott egyik húzóemberének számít, azonban az őszi meccseken észrevétlen maradt. A viselkedését is kritika érte, az osztrák Kronen Zeitung szerint nagyképű lett a fiatal középpályás, míg arról is hallani, hogy itthon is voltak vele problémák. Walesben, egygólos hátrányban, ziccert hibázott, gólja döntőben befolyásolhatta volna a végeredményt. Az NL-elődöntőben képes lehet arra, hogy javítsa a hibáit.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?