OLDALVONAL

Szijjártó Péter Tokióban tudta meg, ez várható az olimpián

Ezek a legfrissebb hírek az olimpiáról. Külgazdasági és külügyminiszterünk, Szijjártó Péter az ötkarikás játékokért felelős miniszterrel tárgyalt Japánban.
  • Szerző: Ripost

Tokiói látogatása során Szijjártó Péter első kézből értesült a 136 nap múlva kezdődő olimpiával kapcsolatos legfrissebb hírekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban
Fotó: Facebook

A magyar külgazdasági és külügyminiszter tárgyalt Murakava Tamajóval, az ötkarikás játékokért felelős japán miniszterrel, akinek „a sikeréért az egész világ szorít”.

„Miniszter asszony azt mondta, ők úgy készülnek, hogy lesz olimpia”

- szögezte le a legfontosabbat Szijjártó Péter, aki többek között elmondta: márciusban születhet döntés arról, hogy a világjárvány közepette beengednek-e majd Japánba külföldi nézőket az olimpiára, majd áprilisban derül ki, hogy hány szurkoló léphet be a sportlétesítményekbe.

Miniszterünk fenti videójából továbbá kiderül, milyen szigorú szabályok várják majd a Japánba érkező sportolóinkat és edzőinket.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar sportolók részvételéhez szükséges előkészületeket már megtették. A nagykövetség megemelt létszámban fog dolgozni az olimpia alatt.

Hat japán város lesz majd a magyar sportolók házigazdája a felkészülés alatt, így ezeken a településeken tizenegy sportág képviselői edzhetnek még az olimpia előtt – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?