OLDALVONAL

Szexi cuccokkal dobná fel a női futballt az elnök

Nem a pályán nyújtott teljesítményük miatt keltenek figyelmet a női labdarúgók. A FIFA elnöke, Sepp Blatter például szûkebb és rövidebb nadrágokat adna a hölgyekre.
  • Szerző: Ripost

A női futballisták továbbra is a szexizmustól, vagyis a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetéstől szenvednek – idézett a Time magazin hamarosan megjelenő cikkéből az AS. Erről Alex Morgan, a világ és az amerikai válogatott egyik legjobb játékosa beszélt. Úgy véli, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Sepp Blatter nem ismerte őt fel egy díjátadón.

Azt sem tudták ki vagyok a FIFA év játékosa díjkiosztón. Az elnök és az emberei sem ismertek, pedig engem jelöltek a világ harmadik legjobb női játékosának. Ez kiborított.

Morgan elárulta, hogy karrierje során már számtalanszor illették őt szexista kijelentésekkel, és biztos benne, ez a jövőben sem fog változni. Habár Blatter elnök a női futball keresztapjaként aposztrofálja magát, arcpirító ötletekkel próbálta növelni a sportág népszerűségét.

Azt javasolta, hordjunk szűkebb és rövidebb nadrágokat.

A napokban Olaszországban is állt a bál a női futball körül, miután az egyik vezető csak egy rakás leszbikusnak nevezte őket. Ilyen felvezetéssel kezdődik június 6-án Kanadában a női világbajnokság...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?