OLDALVONAL

Szégyen Andorrában, Storcknak le kell mondania

Röhöghet a világ a magyar focin. Szûk egy év alatt vb-sokk lett az Eb-eufóriából. Mentség nincs, magyarázkodás biztos lesz.
  • Szerző: vav

Sok nagy pofont kapott már a magyar foci, de ekkorát még sohasem! Szűk egy évvel az Eb-eufória után, a magyar válogatott odáig süllyedt, hogy vereséget szenvedett az andorrai vb-selejtezőn.

Egy borzalmasan (a csalódott magyar szurkolótábor más jelzőt használt...) gyenge első félidőt valamivel elfogadhatóbb második követte. Legalábbis, ami a Storck-csapat igyekezetét illeti. Ez azonban csak pár lövést, egy-két helyzetet hozott - gólt vagy akár csak egy szánalmas pontszerzést sem a tétmeccsen legutóbb 2004-ben győztes, a selejtezők során eddig egyetlen gólos Andorra amatőrjei ellen.

 

"Ez után csak bocsánatot lehet kérni. A körülményekre nem szabad hivatkozni, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, így elsőként nekem is. De nem ez a megfelelő idő arra, hogy a jövőről beszéljünk.

Hogy mi a személyes jövőm? Ezt másoknak kell eldönteniük

- mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar futball történetének mélypontját jelentő, történelmi vereség után az M4 közvetítésében.

 

Andorra-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Gulácsi - Bese, Vinicus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. - Nagy Á., Kleinheisler - Dzsudzsák, Stieber (Nagy D., 20.), Gyurcsó (Sallai, 71.) - Eppel

Gól: Rebés (26.)

 

További eredmények: Feröer-Svájc 0-2, Lettország-Portugália 0-3

A csoport állása: 1. Svájc 18 pont, 2. Portugália 15, 3. Magyarország 7, 4. Feröer 5, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?