OLDALVONAL

Szárnyal a Fradi Rebrov irányításával, ez az oka

Belejött a gólgyártásba a Ferencváros labdarúgócsapata. Két hete még a gyenge támadójáték miatt kezdték ki a szurkolók Szerhij Rebrovot, de azóta a zöld-fehérek négy, majd hét góllal nyertek az NB I-ben. A RIPOST az ukrán edző három mesteri húzásában látja a siker titkát.
  • Szerző: ST

Február 20-án az FTC hazai pályán 1-0-ra vezetett a Kisvárda ellen a Magyar Kupában, amikor a szurkolók gúnyosan rákezdtek a „Védekezz, védekezz!” rigmusra. Elegük volt az utóbbi pár meccsen mutatott gyenge támadójátékból. Azóta a kritizált Szerhij Rebrovék rácáfoltak a kétkedőkre: a felcsúti csapat 4-0-ra, a diósgyőri 7-0-ra kapott ki a Groupama Arénában. Összeszedtük, mik lehetnek a látványos változás okai.

1. Új szerepben Gorriarán

Az uruguayi Fernando Gorriarán gyenge őszt produkált, de tavaszra a Fradi egyik legjobbja lett. Rebrov idén sokkal támadóbb szerepben játszatja a 24 éves légióst. Az eredetileg a középpálya közepén játszó Gorriarán egyre több szerepet kap a szélen, amit rendre jó játékkal hálál meg. A legutóbbi két NB I-es meccsén két gól szerzett, ezt megelőzően 44 bajnokin ért el ugyanennyit.

2. Bejött a csatárigazolás

Hosszú évek óta egy csatár sem hozta azt a szintet a Fradinál – Davide Lanzafame kivételével –, amiért leigazolták. A télen a fehérorosz BATE-től érkező Mikalaj Szignyevics azonban a jelek szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket. A 194 centis magas támadó a Diósgyőr ellen duplázott, előtte a Puskás Akadémiának is betalált – miközben Böde Dániel mindkétszer hiába várt a becserélésére.

3. Jót tesz a rivalizálás

A téli átigazolásokkal nagy lett a versenyhelyzet a keretben. Ez főleg a támadókra igaz, így aki pályára lép, kettőzött erővel hajt. A házi gólkirály, Davide Lanzafame a DVTK ellen csereként duplázott, a legutóbbi két meccsről betegség miatt hiányzó Varga Roland kezdőként szerzett ennyi gólt (ők a gólkirályi címért is vetekednek). A legnagyobb igazolásnak beharangozott Isael pedig még be sem mutatkozott bajnokin.

 

És ezeket olvastad már?